Oliver Bogatinov v NK Maribor: "Vesel in ponosen sem, da sem del vijol’čne zgodbe"

Miha Dajčman, 9.6.2019
Igor Napast

V Ljudskem vrtu so prve kadrovske spremembe že predstavili, zdaj je znana tudi prva strokovna sprememba v strukturi kluba.

Med pripravami na novo sezono so v NK Maribor na svoji spletni strani predstavili strokovno spremembo pri delovanju nogometne šole. Oliver Bogatinov, do nedavnega trener prvoligaša Aluminija, je postal novi strokovni vodja Nogometne šole NK Maribor. Marin Bloudek je s koncem sezone 2018/19 zaključil sodelovanje.

"Vesel in ponosen sem, da sem del vijol’čne zgodbe. Pripravljen sem na nov, velik izziv, z namenom, da vložim vso energijo in znanje v ta projekt. Maribor ima zelo dobro šolo, z velikim potencialom, skupaj z vsemi sodelavci v klubu, s trenerji in igralci, pa bom skušal prispevati svoj delež, da bi fantje na svoji razvojni poti v nogometni šoli optimalno napredovali,” je za spletno stran kluba iz Mladinske ulice povedal ambiciozni 40-letnik, ki se je po Al Hilalu v Savdski Arabiji in Kopru znova usmeril k delu z mlajšimi selekcijami.

Vse dosedanje izkušnje so dragocene, zdaj pa sem povsem posvečen delu v Ljudskem vrtu. Najprej sledi spoznavanje s klubskim ustrojem, zmožnostmi, z načinom dela. Potem pa bom skušal v dobro organizirano delovanje umestiti svoj del, ki bo izhajal iz interesa kluba. Prinašam prvoligaški pogled na nogomet, z izkušnjami in znanjem bom pomagal pri pripravi fantov, tako nogometno kot mentalno, za tekmovanje v absolutni kategoriji. Pot je dolga, upam pa, da bomo uspešni pri uresničevanju vizije in ciljev, ki so v klubu, kot je Maribor vedno najvišji. Tekmovalne dosežke želimo združiti s posamičnim razvojem igralcev. Stremeli bomo k temu, da bi bili rezultatsko vedno na vrhu. In da bi potem z vrha črpali potencial za preskok v naslednje selekcije,” je še dejal Oliver Bogatinov, nekdanji nogometaš, ki je igral v prvi slovenski nogometni ligi.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku