(NAPOVEDI PRED DERBIJEM) Favorita ni, tekem je še zadosti

Urška Polanc, 27.6.2020
Igor Napast

Kaj za nedeljski dvoboj Olimpije in Maribora napovedujejo Matjaž Kek, Marijan Pušnik in Nejc Pečnik

Pred včerajšnjim pogovorom NK Koroška Dravograd s selektorjem slovenske nogometne reprezentance Matjažem Kekom smo selektorja vprašali, kaj napoveduje za nedeljski derbi. "Nikoli v derbiju nihče ni favorit, kdo bo po moje zmagal, je pa, glede na to, da prihajam iz Maribora, tudi jasno. Mislim, da so derbiji vedno nepredvidljivi, takšen bo tudi ta, do konca je še zadosti tekem. Mislim, da bo sicer psihološko vplival, ne bo pa se še odločalo o ničemer."

image
Urška Polanc Nejc Pečnik v vlogo favorita postavlja Maribor, Marijan Pušnik pa meni, da na derbiju favorita ni.
Mnenje selektorja je delil tudi Dravograjčan Nejc Pečnik, nekdanji reprezentant. "Favorit je Maribor, ker je trenutno v boljši formi in bolj organiziran v smislu igre. Olimpiji se mogoče malo pozna menjava trenerja, prilagoditev. Maribor je imel malo več časa z novim trenerjem in se že malo bolje poznajo, so v lepem zaletu, zato pripisujem večje možnosti Mariborčanom," je povedal in dodal, da takoj po derbiju v nobenem scenariju prvak še ne bo znan. "Točkovno je mala razlika, kar se pa psihološkega vidika tiče, bi bil zmagovalec, če ne bo neodločenega rezultata, v veliki psihološki prednosti," je povedal.

​Domačin Marijan Pušnik, ki je vodil včerajšnji pogovor s Kekom v Dravogradu, dodaja, da favorita ni: "Trenutno aspiracija, dnevna forma, mogoče en bleščeč trenutek enega posameznika obeh ekip lahko ta derbi odloči. Jasno je Maribor je v nekem vzponu, psihološko je mogoče v tem trenutku močnejši, Olimpija je zaradi pretresov s predsednikom in trenerji dol, ampak to nič ne pomeni, favorita ni." Tudi Pušnik, ki je kot trener vodil oba kluba, razmišlja, da jutrišnji obračun še ne bo okronal prvaka. "Zmagovalcu pa bo dal močen zagon in dodatno motivacijo, voljo, tudi tri točke, ampak prvenstvo je še dolgo, vsi še igrajo s Celjem, Muro, tudi ostalih ekip ne smejo podcenjevati, zato je derbi samo ena od preostalih tekem," je zaključil.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku