Najstarejši človek z najbolje prodajanim singlom v Veliki Britaniji praznuje sto let

Pripravil Vojislav Bercko, 29.4.2020
Reuters

Britanski vojni veteran, ki je zbral več kot 30 milijonov evrov za zdravstveno osebje s hojo po vrtu, je zdaj posnel še kultno pesem YNWA.

Stotnik Tom Moore, ki danes praznuje stoti rojstni dan, je v Veliki Britaniji v nekaj tednih postal ena največjih zvezd. Zdaj je tudi najstarejši človek z najbolje prodajanim singlom v Veliki Britaniji. Veteranova priredba skladbe You'll Never Walk Alone (YNWA), ki jo je posnel v sodelovanju z britanskim pevcem in igralcem Michaelom Ballom ter člani pevskega zbora Voices of Care britanskega Nacionalnega zdravstvenega sistema (NHS), je s prvega mesta lestvic izrinila singel pevca The Weeknd. Kapetan Tom je singel posnel, da bi z njegovo prodajo zbral denar za britansko zdravstveno osebje. Skoraj v hipu so prodali 82 tisoč izvodov, s čimer je to postal letos najhitreje prodajani singel.

Sto let je dopolnil kapetan Tom Moore

Moore, ki je v preteklih tednih za britansko zdravstveno osebje že zbral več kot 32 milijonov evrov, je pozdravil to čudovito novico in dejal: "Moji vnuki ne morejo verjeti, da osvajam glasbene lestvice!" Hkrati se je zahvalil Ballu, članom pevskega zbora, vsem, ki so iz ozadja poskrbeli za izdajo singla, ter seveda širši javnosti. "V tem smo skupaj in večno bom hvaležen za vašo podporo.

To je le dokaz: nikoli ne boste hodili sami." Tudi za Balla je to prva glasbena uspešnica, ki se je znašla na vrhu lestvic. "Zame je to zelo nenavadno, eden od trenutkov v moji karieri, na katere sem najbolj ponosen, vendar tukaj ne gre zame, ampak za kapetana Toma. Hvala, ker ste mu za njegov stoti rojstni dan podarili prvo mesto na lestvicah. Najboljši ste, naj vas bog blagoslovi," je povedal Ball.

Denar od prodaje singla bodo prišteli k milijonom funtov, ki jih je Moore že zbral za zdravstveno osebje, ki mu je v preteklosti že večkrat pomagalo, med drugim tedaj, ko si je zlomil kolk in ko je zbolel za rakom. Moore je denar zanje zbral tako, da je s svojo hoduljo na kolesih stokrat obhodil svoj domači vrt v Marston Moretainu. To se je odločil storiti še pred svojim stotim rojstnim dnevom v upanju, da mu bo uspelo zbrati vsaj tisoč funtov oziroma 1140 evrov. No, zbral je pravo bogastvo. Spoštovanje mu je izrazil tudi princ William. Posnetek je mogoče najti tudi na youtubu.

Skladba You'll Never Walk Alone, sicer himna navijačev FC Liverpool, se bo na prvem mestu lestvice obdržala vsaj še naslednjih sedem dni, kar pomeni, da bo Moore postal prvi stoletnik v Veliki Britaniji z uspešnico številka ena. Na drugem mestu je Tom Jones, ki je bil star 68 let in devet mesecev, ko je njegova skladba (Barry) Islands in the Stream leta 2009 postala britanska uspešnica številka ena. Ball, ki je star 57 let in devet mesecev, je po zaslugi skladbe You'll Never Walk Alone postal sedmi najstarejši glasbenik z uspešnico številko ena.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku