Najprej na pivo, nato pred novinarje

Zmago Gomzi, 8.7.2019
Bobo

Veliko srce in odlična tehnika krasita naše odbojkarje, ki so se uvrstili med svetovno elito, pravi slovenski selektor Alberto Giuliani

Slovenski odbojkarji so v nedeljo uro pred polnočjo dočakali veliki trenutek. V dvorani Stožice so v finalni tekmi kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v ligo narodov, elitno tekmovanje Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), v kateri igra 16 najboljših reprezentanc na svetu, s 3:0 (26:24, 25:21, 25:21) na kolena spravili reprezentanco Kube. V polfinalu so s 3:1 premagali Beloruse, Kubanci s 3:2 Turke.

"Zelo sem žejen, imam suha usta. Dovolite mi, da spijem pivo, takoj se vrnem," je po uspehu dejal selektor Alberto Giuliani, ki jo je urno mahnil mimo novinarjev. Finalno tekmo je spremljalo 3000 gledalcev, od prve minute so glasno navijali za naše fante, ki so prikazali zelo dobro igro. Tu in tam je bilo nekaj nihanj, česar pa mlada in poletna kubanska vrsta ni izkoristila. Kubanci so se izkazali zlasti v uvodnem nizu, v katerem so imeli zaključno žogo, toda naši fantje so jo ubranili. V drugem in tretjem nizu so ritem igre narekovali Slovenci in si že pred končnicama priigrali izdatnejšo prednost.

Slovenija - Kuba 3:0
Dvorana Stožice, gledalcev 3000, sodnika: Janković (Srbija) in Pucher (Italija).
SLOVENIJA: T. Štern 14, Pajenk 6, Kozamernik 5, Šket, Gasparini, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern, Kovačič, Toman, Videčnik, Ropret 2, Urnaut 12, Čebulj 18.
KUBA: Masso 1, Mergarejo, M. Herrera 11, Concepcion 4, Garcia, Osoria 6, Taboada, J. Herrera 5, Goide 4, Leon, Alonso 5, Lopez 4.

Giuliani se je urno tudi vrnil. "Ko sem sprejel delo s slovensko reprezentanco, sem vedel, da je sposobna velikih dosežkov. Prvega je uresničila. Fantje imajo veliko srce in odlično tehniko, kar so pokazale vse tekme na turnirju, še posebej finalna. Odlično smo igrali v bloku, ki nam je zagotovil protinapade, dobro smo izvajali začetne udarce," je vrelo iz italijanskega strokovnjaka. Fantom je po slavju privoščil enotedenski počitek pred začetkom priprav na avgustovske kvalifikacije za olimpijske igre. "Počitek nam bo dobro del. Vsi smo ga potrebni."

image
Bobo Veselili so se z navijači, 3000 si jih je ogledalo finale.

Zadovoljen je bil tudi Klemen Čebulj, ki je finale odigral v velikem slogu: "Pokazali smo odlično igro, s tako bi se lahko zoperstavili tudi močnejšim reprezentancam. Bili smo zelo motivirani, igrali smo kot ekipa, prav v vseh prvinah smo bili fantastični. Uvrstitev v ligo narodov je za vse nas velik motiv." Z njim se je strinjal Alen Pajenk: "Turnir je bil zahteven, vsake tekme smo se lotili resno in odločno. Resda so se v igri pojavljala nihanja, toda ko je bilo treba, smo pokazali pravi obraz. Proti Kubancem smo si močno želeli zmage, jo dosegli in se uvrstili tja, kjer nam je mesto." Podajalec Gregor Ropret je odlično razigraval soigralce. "Kubanci so pokazali, da so poletna in zelo nadarjena ekipa, pravi atleti," je rekel. "Imeli smo zahtevno nalogo, a danes je bil naš dan. Niti v enem trenutku nismo pomislili, da bi lahko izgubili. Prevevala nas je neverjetna energija. Z užitkom sem podajal žoge, vsak, ki si jo je želel, jo je dobil, če je bilo le mogoče. Uvrstitev v ligo narodov je velik uspeh, malo ga bomo proslavili, nato pa nas spet čaka trdo delo."

Anketa

Kolikokrat tedensko namensko poskrbite za rekreacijo?

Sudoku