Naša najboljša tenisača danes še počivata

šr, 12.8.2019
Sportida

Danes se v Portorožu začenja teniški turnir serije ATP, tudi z močno slovensko zasedbo, na čelu z Aljažem Bedenetom

Ogrevanje za edini slovenski teniški challenger je zaključeno, danes se bo pričelo osrednje dogajanje. Pred tekmovanjem iz serije ATP so prireditelji na Obali pripravili še odprto prvenstvo Zavarovalnice Sava, kjer so si igralci poskušali le zagotoviti mesto na glavnem odru.

V slovenskem finalu je 29-letni Ljubljančan Tom Kočevar Dešman s 6:4, 6:3 premagal devet let mlajšega Ptujčana Svena Laha, sicer študenta financ in matematike v Teksasu v ZDA. Oba sta se s tem uvrstila na seznam želja slovenskega selektorja Mihe Mlakarja. Vabilo za ta teden so dobili tudi polfinalist Mike Urbanija, Nik Razboršek in 18-letni Mariborčan Filip Jeff Planinšek, ki bo kot edini Slovenec nastopil v kvalifikacijah, kjer ena zmaga že pomeni uvrstitev v glavni del.

Danes bodo na sporedu tudi že obračuni uvodnega kroga turnirja z nagradnim skladom 46.600 evrov. Slovenca, ki kotirata najvišje, bosta še počivala. Prvi nosilec, Ljubljančan Aljaž Bedene (91. na lestvici ATP), je v prvem krogu prost, prav tako tretji Ptujčan Blaž Rola (139.). Obračun med njima zagotovo ne bo finale, saj se lahko srečata stopničko prej. V spodnjem delu razporeda sta glavna favorita za obračun za lovoriko Italijan Lorenzo Giustino (130.) in Ukrajinec Sergej Stahovski (142.).

Slovenci v 1. krogu: Sven Lah (1355. na lestvici ATP) - Aldin Setkić (BiH, 475.), Nik Razboršek (455.) - Antoine Cornut-Chauvinc (Francija, 453.) Tom Kočevar Dešman (700.) - Miljan Zekić (Srbija, 431.), Mike Urbanija (995.) - Hugo Grenier (Francija, 335.). 

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku