Na Miklavževo obiski Miklavža

Filip Matko Ficko, 7.12.2018
Filip Matko Ficko

Izpolnil se je ljudski pregovor: »Večerna (ali jutranja) rdeča zarja okrog šestega decembra pomeni, da Miklavž peče piškote!«. Kajti kar tri dni je dišalo po vaniliji in sladkem v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer so se vneto lotili tudi tokratne Keksijade.

In prav na 6. december jih je obiskal tudi Miklavž, v njegov spremstvu pa sta bila še parkelj in angel. Ta trojka je obiskala vsa etažna gospodinjstva v štirinadstropni stavbi, kjer so se stanovalkam in stanovalcem ter gospodinjam pri peli piškotov pridružili šolarji Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci v okviru projekta »Nitke prijateljstva« ter v okviru korporativnega prostovoljstva še odrasli iz Zdravilišča Radenci.

image
Filip Matko Ficko Miklavževa trojka v Domu starejših občanov Radenci (DOSOR).
 
image
Filip Matko Ficko Parkelj, gospodinja Mojca in angelček.
 
image
Filip Matko Ficko Obisk enega izmed gospodinjstev.
 

Miklavž, parkelj in angelček so obiskali še stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, ki so v svojih sobah »priklenjeni« na bolniško posteljo, opoldne pa je imel Miklavž svoj pozdravni nagovor vsem zbranim pri kosilu v velikem restavracijskem prostoru. Parkelj (za spremembo ne angel) je vsakemu dal še sladko darilce in priporočeno je vsem bilo, da naj napišejo (če še niso) pismo tudi drugemu in tretjemu dobremu možu decembra: Božičku in dedku Mrazu.

image
Filip Matko Ficko Pozdrav s stanovalci in zaposlenimi v restavraciji.
 

Enaka priporočila je Miklavž ob svojih obiskih ta dan izrekel še tudi v Varstveno delovnem centru v Gornji Radgoni ter v Bivalni enoti Zavoda Hrastovec – Trate v Radencih, kjer so bili njegovega obiska še posebno veseli.

image
Filip Matko Ficko Ob stojnici v avli DOSOR-ja.
Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku