V hrvaški Istri potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, v BiH 200 novih okužb

STA. D.Ži, 4.7.2020
Profimedia

Največ novih primerov je bilo na Hrvaškem na območju Zagreba ter na zahodu države.

V hrvaški Istri so danes potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, je sporočila tamkajšnja civilna zaščita. V prvem primeru gre za žensko iz Umaga, ki naj bi bila lastnica storitvene dejavnosti, pri ostalih dveh gre za poslovneža iz Srbije ter stik z že potrjeno okužbo. Zadnja dva primera nista povezana z okuženo žensko v Umagu.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 86 novih okužb z novim koronavirusom, en človek je umrl. Trenutno je v državi okuženih 798 ljudi, med njimi jih 85 potrebuje bolnišnično zdravljenje, trije so na ventilatorju. Vsega skupaj so od začetka epidemije okužbo z novim koronavirusom na Hrvaškem potrdili pri 3094 ljudeh, 113 jih je umrlo, 2183 pa jih velja za ozdravljene, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Največ novih primerov v zadnjih dneh beležijo na območju Zagreba - v zadnjem dnevu so jih tam potrdili 36 - ter na zahodu države. V petek so na Hrvaškem potrdili 96 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 1. aprilu, ko so prav tako potrdili 96 okužb.

V BiH prek 200 novih okužb z novim koronavirusom, največ od začetka epidemije

Sarajevo, 4. julija - V Bosni in Hercegovini so danes potrdili 218 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od začetka epidemije. 115 okužb so zabeležili v Federaciji BiH - od tega 99 v Sarajevu -, 103 pa v Republiki srbski, na spletni strani poroča Dnevni avaz.

V BiH število okužb z novim koronavirusom že nekaj časa vztrajno narašča. Potem ko od konca junija dnevno število redno presega 100, je danes prvič doslej potrjenih več kot 200 primerov okužbe. V petek so jih potrdili 173.

Skupno so doslej v državi potrdili prek 5000 okuženih, približno polovica jih je že okrevala. Umrlo je skupno 190 ljudi.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku