Murska Sobota: Literarno glasbeni večer U3

Filip Matko Ficko, 6.2.2019
Filip Matko Ficko

Upravni odbor Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi v Murski Soboti, ki ga kot predsednica vodi Danica Flisar, je pripravil v torek, 5. februarja, literarno glasbeni večer v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti.

Gostja kulturne prireditve v čast slovenskega kulturnega praznika – Prešernovega dne - je bila pisateljica prevajalka, sociologinja in magistra antropologije Suzana Tratnik, katere knjige so prevedene v 20 svetovnih jezikov (zbirke kratkih zgodb: 1997 – Pod ničlo; 2003 – Na svojem dvorišču; 2005 – Vzporednice; romani: 2001 – Ime mi je Damijan; 2007 – Tretji svet in 2018 – Tombola ali življenje). Nekaj odlomkov iz njenih knjig je prebrala Nevenka Emri, a pogovor z gostjo je vodila Ivanka Klopčič Casar, sociologinja in pisateljica (kratka proza: 2008 – Tretji polčas; 2010 – Popotni okruški; 2012 – Krhkost dvojine; 2012 – Kratke zgodbe; roman 2017 – Naključni trk).

image
Filip Matko Ficko Prireditev v PIŠK Murska Sobota v čast Prešernu.
 
image
Filip Matko Ficko Violinistki Živa Vidonja (desno) in Lara Pučko.
 
image
Filip Matko Ficko Mladi kitarist Maksimilian Žurman.
 

Vsebina pogovora se je "sukala" okrog literarnih del Suzane Tratnik, za glasbeno prijetno popestritev prireditve pa so poskrbeli gojenci Glasbene šole Murska Sobota (duo violinistk Žive Vidonja in Lare Pučko ob mentorstvu Polone Lekić ter kitarist Maksimilian Žurman ob mentorstvu Dušana Stojanovića).

image
Filip Matko Ficko Gostja pisateljica Suzana Tratnik.
 
image
Filip Matko Ficko Izpraševalka Ivanka Klopčič Casar.
 

Pogovornemu delu prireditve je sledil še ogled razstave fotografij članic in članov foto krožka, ki so razstavo 50 fotografij pripravili pod motom Prešernove pesmi Pod oknam: "Luna sije, kladvo bije…". O delu foto krožka smo na spletnih straneh Seniorj.info že poročali, tokrat naj samo dodamo, da bo razstava na ogled še do 15. februarja.

image
Filip Matko Ficko Iz knjig je brala Nevenka Emri.
Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku