Muraši so izbrali pravo pot

Aleš Mišič, 29.11.2019
Andrej Petelinsek

"Trenutno stanje je spodbudno, kar je dodaten impulz za trdo delo z željo po čim bolj pozitivnem rezultatu," pred gostovanjem v Celju pravi Ante Šimundža

S prekmurske ravnice se bodo jutri nogometaši Mure odpravili v knežje mesto, kjer jih ob 13.50 čaka obračun z grofi. V prvem srečanju v sezoni sta se kluba razšla z neodločenim izidom 2:2, v drugem je bila boljša Mura z 1:0. Prvenstvo se je že prevesilo v drugo polovico, do konca jesenskega dela sta samo dva kroga. Priložnost za oceno nekajmesečnega dela je to. "Rezultati so zelo pozitivni. Pokazali so, da je pot, ki smo jo izbrali, prava. Vztrajali bomo na njej, želimo si, normalno, še boljših rezultatov z veliko trdega dela," je zadovoljen Murin trener Ante Šimundža.

Mura se že nekaj časa tepe s Celjani in Kidričani za (pod)vrh na lestvici. Če bi muraši osvojili tri točke v Celju, bi imeli sedem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. "Pred prvenstvom smo si zadali za cilj sredino lestvice. Smo drugo leto v prvi ligi, vendar so ti cilji po našem mnenju realni in dosegljivi. Če se bo ponudila priložnost, bomo iskali tudi višje pozicije. Trenutno stanje je zagotovo spodbudno, kar je dodaten impulz za trdo delo z željo po čim bolj pozitivnem rezultatu v Celju."

Za marsikoga sta Mura in Aluminij še vedno presenečenje. Za trenerja najbrž ne? "Moramo se zavedati, da so to stvari, o katerih si vsak ustvari svoje mnenje. Po letu in pol v prvi ligi ne moremo biti naenkrat favoriti in ne moremo odločati, kako se bo razpletlo v prvenstvu. Od izkušenejših klubov se moramo učiti. Zavedamo se svojih kvalitet, spoštujemo kakovost vseh nasprotnikov in si želimo biti čim boljši," odgovarja Mariborčan na začasnem delu v Prekmurju.

"Od izkušenejših se moramo učiti"

Ne skriva, da bi bil vesel četrtega mesta in evropskih kvalifikacij. "Ni pa to noben imperativ. Želimo čim višje, ampak še vedno pravim, da je cilj sredina lestvice." Po bleščeči igri in lepi zmagi proti Olimpiji Mura v naslednjih dveh krogih ni bila več tako uspešna. Porazu proti Aluminiju je sledil remi v Sežani. "Zmaga v polfinalu pokala proti Domžalam in čez štiri dni takšna tekma proti Olimpiji ... To pusti posledice, ne fizične, ampak čustvene. To ni noben izgovor, je dejstvo. Proti Aluminiju smo naleteli na kompletnega nasprotnika. Na celi tekmi so štirikrat zadeli v okvir vrat in štirikrat zatresli mrežo, kar je njihova kvaliteta. To ne pomeni, da smo bili tako slabi, da si ne bi zaslužili vsaj točke, ampak Aluminij je bil tisti dan boljši od nas. Proti Sežani smo igrali s šestimi standardnimi igralci in s kadetom v prvi postavi. Mislim, da je točka v Sežani zaradi tega zelo velik uspeh."

Odvisno od zdravniške službe je, ali bosta jutri lahko zaigrala Luka Bobičanec in Klemen Šturm, Šimundža pa pričakuje, da bo na zelenico zagotovo stopil eden od njiju. Mura se je pred gostovanjem v Celju razšla z Aleksandrom Boškovićem, ki v zadnjem času ni dobil veliko priložnosti. "Odločil se je za odhod iz kluba. Ni se sprijaznil z minutažo, ki jo je imel. Sporazumel se je s klubom, dobil pa je tudi mojo zeleno luč. Če je igralec nezadovoljen, naj poišče srečo drugje," pojasni Murin strateg.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku