Miša Molk iskreno o Zali in Gašperju: "Skratka, nekaj je tu sfalilo. Nek komunikacijski šum se je zgodil"

A.L., 20.5.2019

Miša Molk si je z iskrenim zapisom na Facebooku prislužila več kot sto komentarjev, v katerih se sledilci z njo večinoma strinjajo in njenim besedam pritrjujejo.

"Gledam ju, berem, poslušam ... in razmišljam o njiju; o naših dveh predstavnikih na Evrosongu. O Zali in o Gašperju. Ne poznam ju osebno. Nismo se nikdar srečali. Spoštujem njuno mladost, generacijo, ki je vpeta v povsem drugačen način komuniciranja. Taka je tudi njuna glasba. Elektronska. Vse, torej tudi njuna komunikacija navzven se dogaja na 'mašinah' in preko njih; hitro in na strojčkih; zato me ni prav nič presenetil njun odziv na tiskovni konferenci po uvrstitvi v finale. Sita in nevajena sta ponavljajočih se in preprostih vprašanj; nista vešča dobrikanja. Delujeta kot večno zaskrbljena. Kar danes ni nič presenetljivega, saj sovpada s časom." Tako svoj zapis izpred nekaj dni na Facebooku začenja Miša Molk.

"Morda bi jima bilo prijazno govoričenje tuje tudi, če ne bi bila prvič tako omrežena z radovednimi evrosongovskimi novinarji. Ampak v drugo verjetno niti ne bi več šla. Me pa intrigirata njuna povnanjena naivnost in nedolžnost. Sta iskreni ali jima kdo narekuje, morda priporoča ta vedenjski vzorec, ta imidž? Gre morda vendarle že za nek, 'zunanji' nasvet, kako se odzivati javnosti, za t. i. statement," je zapisala.

image
Jože Suhadolnik

"Pojdimo po vrsti: To, da se prijaviš na EMO, razumem; želiš širokemu občinstvu predstaviti svojo glasbo. POINT!

Potem na EMI zmagaš in imaš vstopnico za EVROSONG. Se veseliš ali pa ne. Ne. Torej, če se ne, se zahvališ občinstvu in strokovni žiriji za glasove in za to, ker so prepoznali tvojo pesem kot kakovostno. Ker se pa ne želiš udeležiti Evrosonga, prepustiš to mesto drugemu uvrščenemu. Vseeno greš na Evrosong. Še vedno ne veš, kaj se ti je pravzaprav zgodilo.

Greš na Evrosong in ugotoviš, s kom vse se moraš srečati, družiti; vsak dan ista ali podobna dolgočasna vprašanja. Imaš možnost in priložnost. Lahko poveš svoje mnenje kot recimo Islandci. Postal si del tega evforičnega dogodka," je na družbenem omrežju razmišljala priljubljena voditeljica. 

image
Miran Juršič

"Zdaj pa še druga plat: Sta bila naša predstavnika dovolj dobro seznanjena s tem, kaj ju čaka? Koliko podpore in razumevanja sta bila deležna znotraj uradne slovenske delegacije? (kar nekaj naših predstavnikov je v preteklosti imelo poleg tiskovnih konferenc, fotografiranj in intervjujev še po tri nastope na dan, pa se zaradi utrujenosti niso pritoževali; bili smo koherentna delegacija in se o vsem sproti pomenili) So ju opremili z vsemi informacijami in ju pripravili za to tekmovanje? /S kar nekaj naših izvajalcev sem bila na Evrosongu in vsi so imeli tremo in doživljali velik pritisk s strani medijev, s poslanstvom in odgovornostjo, da predstavljajo tudi državo; nenehno smo se o tem pogovarjali in se med seboj spodbujali/ Kako so se dogovorili o tem, kdo daje izjave, kakšne in kdaj? So bile natančno razmejene kompetence kdaj, kdo in kaj znotraj njune založbe Universal Music Slovenia in našo uradno RTV SLO delegacijo? Skratka, nekaj je tu sfalilo. Nek komunikacijski šum se je zgodil."

Kot je zapisala, spoštuje držo naših dveh predstavnikov, ne ve pa, če sta bila dobro opremljena z vsemi informacijami in deležna vse podpore. "Nimam v mislih zgolj logistike, pa to, kar je itak nujno," je dodala. 

image
Ziga Culiberg

"To, da ju označujejo kot 'drugačna', je seveda res. Vendarle pa se zdi, da kljub preprostosti njunega nastopa, ki ni bil dobro zrežiran in tudi projekcija bi bila lahko mnogo bolj avtorsko domišljena/ obleke in makeupa, je bil tu nek vnaprejšnji dogovor. Sicer ne bi bila nenehoma v belem. Pa v puliju tudi na sceni toplega Tel Aviva. Pa Zala s hlačami, z veliko zank, ki kar kličejo po pasu… Ne, v čisto vse, pa če je še tako čisto, ne zmorem verjeti. To je bila zagotovo zavestna odločitev, ki naj bi podprla pesem Sebi. Gre torej vendarle za premišljen nastop? Kot je v kakšnem drugem primeru krona na glavi, sladoled v roki ali škornji čez stegna? Rada bi verjela. In resnično upam, da bo njuna glasba prepoznana in živela naprej.  Kot tudi njuna zaljubljenost. Težko si namreč predstavljam njen konec; čeprav Zala ni prva pevka, ki je sodelovala z Gašperjem ...  Ne vem pa, če bo z drugo pevko še vedno enako prepričljiv ta njun pogled … Vse naj, naj, draga Zala in Gašper! Zaupajta sebi!"

image
Ziga Culiberg

Molkova si je z iskrenim zapisom na Facebooku prislužila več kot sto komentarjev, v katerih se sledilci z njo večinoma strinjajo in njenim besedam pritrjujejo. Zapis je objavila na dan velikega evrovizijskega finala, po nastopu pa zapisala le: "Lepo."

Anketa

Koliko ur dnevno preživite ob elektronskih napravah, kot so telefon, računalnik, tablični računalnik in televizija?

Sudoku