Miran Pavlin novi direktor nogometnih reprezentanc

ug, 25.3.2020
Andrej Petelinsek

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 45. seji, ki je zaradi pandemije koronavirusa potekala dopisno, sprejel sklep, da na mesto direktorja reprezentanc s prvim aprilom prihaja nekdanji reprezentant in strelec odločilnega zadetka za uvrstitev Slovenije na prvo veliko tekmovanje - Euro 2000.

Pavlin bo na mestu direktorja reprezentanc zamenjal Milana Miklavića, čigar pogodba se izteče konec marca, so sporočili z NZS. Podobno kot njegov predhodnik bo udeležen pri aktivnostih v povezavi s koordiniranjem dela reprezentanc, priprave modela selekcioniranja igralcev za reprezentance, spremljanje razvoja perspektivnih reprezentantov in komunikacijo s klubi. Kot športni direktor reprezentanc bo Miran Pavlin sodeloval tudi v postopku izbire selektorjev slovenskih reprezentanc.

Tako se 48-letnik po letu in pol z uradno funkcijo vrača v slovenski nogomet. Nazadnje je bil pomočnik športnega direktorja Zlatka Zahoviča v NK Maribor. Spomladi leta 2018 je sicer podpisal pogodbo z vijoličastimi za šest let, vendar se je že jeseni tistega leta po sedmih sezonah od Ljudskega vrta poslovil. Zakaj, ni želel govoriti v pogovoru za Večer niti ob koncu leta 2019. "To so osebne stvari, o katerih ne bi govoril. Vesel sem, da sem bil sedem let v Ljudskem vrtu. Mislim, da je tudi moja malenkost prispevala k uspešnosti. Rezultati to kažejo, vse drugo je za zgodovino."

Je pa takrat razkril, kaj je počel v vmesnem času. "Sem pri Uefi. Trenutno delam magisterij, namenjen nekdanjim mednarodnim nogometašem, ki lahko pomagajo v administraciji in menedžmentu. Sem med 25 izbranci, trenutno je moje zatočišče pri Uefi. Delam po projektih. Maja sem bil na prvenstvu do 17 let v Dublinu, junija sem bil na finalu lige narodov v Portu. Kot tehnični opazovalec spremljam dogodke," je dejal Pavlin. 

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku