Mednarodne rokometne tekme predvidoma šele junija

Gordana Possnig, 25.3.2020
Edi Einspieler-fa Sherpa

Vodstvo Evropske rokometne zveze je na dopisni seji sprejelo odločitev, da se tekme osmine finala lige prvakov ob umiritvi situacije glede koronavirusa predvidoma odigrajo med 1. in 7. junijem.

Po tem, ko je včeraj po preložitvi olimpijskih iger zaradi pandemije koronavirusa na prihodnje poletje Mednarodna rokometna zveza za nedoločen čas prestavila kvalifikacije reprezentanc, ki še nimajo vstopnice za olimpijske turnirje, je danes svojo uradno sporočilo obelodanila tudi Evropska rokometna zveza. Zadnja njihova odločitev je, da se bodo tekme v evropskih tekmovanjih nadaljevale predvidoma v začetku junija, Celjani bodo tako sodeč po njihovem uradnem sporočilu na spletni strani EHF tekmi osmine finala lige prvakov s poljskimi Kielcami odigrali med 1. in 7. junijem.

Izvršni odbor EHF je na svoji dopisni seji prestavil zaključne turnirje lige prvakov in prvakinj ter pokala Evropske rokometne zveze. Ženski zaključni turnir lige prvakinj bo namesto 9. in 10. maja na sporedu predvidoma 5. in 6. septembra v Budimpešti, zaključni turnir moške lige prvakov pa namesto 30. in 31. maja bo po novem terminu 22. in 23. avgusta v Kölnu. Moški zaključni turnir pokala EHF pa bo namesto 23. in 24. maja na sporedu 29. in 30. avgusta v Berlinu.

Med 1. in 7. junijem bodo svoje naslednje tekme predvidoma odigrali tudi celjski in velenjski rokometaši. Celjani, ki so se po šestih letih suše le uvrstili v osmino finala lige prvakov, se bodo med 1. in 7. junijem predvidoma pomerili s Kielcami, kjer igra Blaž Janc. Rokometaši velenjskega Gorenja pa bodo v prvem tednu junija odigrali tekmi 5. in 6. kroga skupinskega dela pokala EHF. Najprej bodo v Rdeči dvorani gostili nemški Magdeburg, nato pa odpotovali še v Francijo k Nantesu.

Četrtfinalne moške rokometne tekme v ligi prvakov in pokalu EHF bodo na sporedu med 22. in 28. junijem, ženske četrtfinalne tekme v ligi prvakinj pa med 15. in 21. junijem.

Direktor celjskega rokometnega kluba Rok Plankelj pravi, da gre le za predlog EHF-a glede novim terminov. Glede same tekme pa pravi, da bodo pri morebitni organizaciji le te odvisni tudi od ukrepov slovenske vlade glede dovoljenega števila gledalcev v Zlatorogu. So pa nekatere nacionalne rokometne zveze že sprejele odločitev glede končanja prvenstva, med njimi Poljska, Švedska. Vse bližje takšni odločitvi je tudi nemška bundesliga. Usoda prve slovenske moške lige bo znana jutri popoldan, ko je predvidena videokonferenca Združenja prvoligašev. Neuradno naj bi obstajali trije predlogi, vsi pa do povezani s končanjem državnega prvenstva po odigranih 21 krogih. Tako naj bi obveljali dosedanji rezultati, po katerih bo Celje prvak. Obetali pa bi se zapleti glede tega, ali bo liga tudi v prihodnje štela 12 klubov ali se bo razširila na 14 klubov. Za potrditev sklepa mora biti dve tretjini vseh prvoligašev.

EHF je še sporočila, da je med 29. junijem in 5. julijem predviden termin za moške reprezentance, ki bodo v tem času odigrali kvalifikacijske tekme na nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto. Slovenija se pomerila s Srbijo, prva tekma bo sredi tedna v celjski dvorani Zlatorog, povratna konec tedna v Srbiji.

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku