Matic Vrbanec: Bilo je živčno, a k sreči se nam je dobro izšlo

Miha Dajčman, 29.7.2020
Nk Celje/Alen Hodžić

V novo sezono so startali tudi prvaki - nogometaši Celja - in z njimi do nedavnega kapetan Aluminija, ki v finišu prejšnje sezone svojemu novemu klubu ni mogel pomagati do naslova prvaka, ampak je le trepetal na tribuni.

Tri pripravljalne tekme bodo Celjani odigrali pred uvodnim srečanjem z Muro v novi sezoni državnega prvenstva in toliko priložnosti bo imel Matic Vrbanec, novinec med grofi, da prepriča trenerja Dušana Kosiča. Ob tretjem asistentu lige v pred tednom končani sezoni, devetkrat je podal v 28 tekmah za Aluminij in petkrat zatresel mrežo nasprotnikov, je celjska okrepitev (iz Velenja) še 24-letni krilni napadalec Mičo Kuzmanović.

"Nismo navajeni na tako kratek oddih med sezonama, ampak nova je tu, moramo se pripraviti in že prvi dan smo začeli na polno," je start sezone opisal Matic Vrbanec, do pred kratkim kapetan prvoligaša iz Kidričevega, ki si je za oddih vzel le štiri dni. A za njim je vseeno manj naporen mesec, saj tekme ni odigral že od 21. junija, od napovedi njegovega prestopa v knežje mesto. Z novimi soigralci trenira že ves julij. "Dobro sem spoznal delo v Celju, zelo prav mi je prišlo, da sem imel več časa za prilagajanje. Prednost je tudi, da sem podrobno spremljal zadnje tedne in bom lažje osmislil želje trenerja," pravi 23-letni Haložan. Da mu bo lažje, so z njim veliko informacij delili soigralci, ki živijo v Mariboru in na Ptuju ter se skupaj vsak dan iz Slovenske Bistrice, kjer se dobijo, vozijo na treninge.

image
Sašo Bizjak

Napadalni vezist je s prestopom naredil korak naprej v karieri, pravi: "Želel sem napredovati. Dobrodošlo je, da nimam ustaljenega statusa in se moram dokazovati. To me bo gnalo, da bom še boljši." Za nove soigralce, ki so posegli po vrhu slovenskega nogometa, zdaj vlada zanimanje na nogometni tržnico. Z odhodi v napadalnem delu ekipe bi imel Vrbanec več možnosti, da hitro postane standardni član udarne enajsterice. A o tem ne razmišlja, tudi v garderobi se o odhodih ne pogovarjajo, pravi: "Vsak zase ve, kakšne ponudbe ima, smo pa z glavo vsi pri Celju."

Član mladinskih selekcij slovenske reprezentance ni imel možnosti nastopa za novi klub v izenačenem zaključku sezone, je pa tekme vseeno spremljal zelo nestrpno: "Vse sem doživljal kot del ekipe. Bilo je živčno, a k sreči se nam je dobro izšlo." Njegova nekdanja ekipa iz Kidričevega je v obdobju po epidemiji zdrsnila na peto mesto, čeprav je prezimila tik pod vrhom. "Imeli smo dobro izhodišče, vendar se nam je zalomilo in žal nam ni uspelo osvojiti želene Evrope," še vedno v prvi osebi govori nogometaš, ki je v dresu šumarjev do 23. leta zbral zavidljivih 111 nastopov v prvi ligi, ob tem pa še 17 v pokalu in 57 v drugi ligi. Zdaj je čas, da prve minute vpiše tudi v evropskih tekmovanjih. in to kar v kvalifikacijah za elito: "Zelo smo motivirani, ker bomo lahko Slovenijo predstavljali v ligi prvakov."

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku