Martin Milec: To mesto bo tudi zdaj stopilo skupaj

Marko Kovačevič, 24.3.2020
Igor Napast

Nogometaš NK Maribor verjame, da bodo še pred poletjem lahko pokazali, da zmorejo več

Morda bi danes že trenirali pod vodstvom novega trenerja, kovali načrt za skok proti najvišjim mestom na lestvici, a koronavirus, ki je ohromil velik del sveta, je tudi nogometašem Maribora spremenil načrte. "Upamo, da se življenje čim prej spravi nazaj v normalne tirnice. Ostajamo doma, spoštujemo vse ukrepe in navodila," je dneve v izolaciji opisal član 15-kratnih slovenskih prvakov Martin Milec. "Pri nas doma smo vsi okej, vsi zdravi, na srečo nihče ni imel zdravstvenih težav. Veseli me, da je tako tudi pri soigralcih, kar je v tem trenutku daleč najpomembnejše."

​Podobno kot drugi športniki tudi vijoličasti opravljajo individualne treninge. "Prejšnji teden je bil zaradi vremena nekoliko lepši, lahko smo trenirali v naravi. Zdaj se bo treba prilagoditi. Tekaški treningi so prioriteta, opravljamo tudi vaje za moč," pravi desni bočni branilec, ki si je doma uredil mini fitnes. "Moramo poskrbeti, da ostanemo v dobri pripravljenosti. Da v trenutku, ko se vrnemo v Ljudski vrt, nadaljujemo na teh temeljih," poudarja 28-letnik.

image
Andrej Petelinšek Račan si je doma uredil svoj mini fitnes. 

​Kdaj se bodo lahko vrnili na igrišče, nogometaši v prvi ligi še ne vedo, po najboljšem scenariju bi se sezona lahko nadaljevala v začetku maja. Milec se vsak dan sliši s soigralci, skupaj verjamejo, da prvenstva še ni konec in da se bodo dvignili s četrtega mesta, prehiteli Celje in Aluminij (za njima zaostajajo za dve točki) in Olimpijo (sedem). "Izpolnjujemo svoje obveznosti in čakamo na naslednja navodila. Radi bi se vrnili na igrišče in pokazali, da zmoremo več, kot kaže položaj na lestvici, medtem pa upoštevamo navodila kluba in strokovnih služb," je dejal občasni reprezentant Slovenije.

​Zahvalil se je junakom teh dni, zdravstvenim delavcem, ki se na različnih koncih Slovenije borijo proti koronavirusu. "Vsi skupaj smo lahko neizmerno ponosni na njih. Videli smo tudi odziv članov navijaške skupine Viole, ki so prišli pred UKC Maribor izrazit podporo junakom, brez katerih pomoči potrebni ne bi imeli ustrezne oskrbe v boju z okužbami. To mesto je velikokrat stopilo skupaj, tudi zdaj bo in verjamem, da bomo premagali zahtevno, neprijetno situacijo!" je zaključil Martin Milec. 

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku