Martin Milec: Kek me je malo presenetil s klicem

Marko Kovačevič, 8.11.2019
Andrej Petelinšek

Bočnega branilca Maribora pred reprezentančnim zborom čaka še tekma z Domžalami v Ljudskem vrtu

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek bo na zadnjih tekmah kvalifikacij za Euro 2020 računal tudi na Martina Milca. "Malo sem presenečen, priznam. Septembra mi je bilo zelo žal, da se zaradi poškodbe nisem mogel udeležiti zbora, zdaj bom zraven. Moram pa najprej dokončati delo v klubu," se je na selektorjev klic odzval bočni branilec Maribora. Slovenijo pred dvobojema z Latvijo in Poljsko le še divja teorija pelje na drugo mesto v skupini G, ki prinaša nastop na evropskem prvenstvu. "Na žalost sta zadnji tekmi pokvarili vtis iz septembra, je pa treba verjeti do konca. Res bo skoraj nemogoče, a odigrati moramo dve dobri tekmi, zmagati. Kaj se bo zgodilo na drugih tekmah, pa nimamo vpliva," o čudežih razmišlja 28-letni Račan, ki je slovenski dres doslej oblekel sedemkrat.

Prilsuhnite Večerovem podkastu o nogometu. Novi Polcajt najdete TUKAJ.

V tej sezoni ni v optimalni formi. "Vedno je prostor za napredek," pravi o svojih predstavah. V prvi ligi je zaradi poškodbe izpustil polovico tekem, v prejšnji sezoni je poletje, jesen in del pomladi presedel na tribuni. "Poškodbe se kar poznajo. Vsake toliko je prisotna bolečina, a nimamo kaj, na vsakem treningu skušam dati vse od sebe. Vpoklic v reprezentanco mi je dal dodatno energijo. Upam, da ostanem zdrav do konca jesenskega dela, odigram vse tekme in pomagam ekipi, da zaključimo na prvem mestu."

image
Andrej Petelinšek

Novo priložnost bo dobil jutri ob 16.55, ko bodo v Ljudskem vrtu gostovale Domžale. "Priprava je bila dobra, vsi smo fit. Domžale imajo nekaj težav v svojih vrstah, a so še vedno zelo dobra ekipa, ki zna odigrati odlično. Z njihovimi težavami se ne smemo obremenjevati, imamo načrt. Tri točke morajo ostati doma," se zaveda Milec. Maribor na zadnjih tekmah ni blestel, igra po oktobrskem reprezentančnem premoru ni bila tekoča, malo priložnosti so si pripravili aktualni prvaki. Je pa bilo dovolj za minimalni zmagi proti Celju in Bravu. "Mislim, da bo podobno. Od prve do zadnje minute bo treba garati. Če bomo vsako tekmo do konca prvenstva dobili z 1:0, bomo zagotovo prvaki. Jutri bo pomembno le, da bo rezultat v naš prid, si pa seveda želimo nadaljevati serijo brez prejetega gola. To bo osnovni cilj. V napadu pa imamo kakovost, da zabijemo," pravi bočni branilec.

Pred 17. krogom v prvi ligi le dve točki vodita vodilno četverico. Olimpija ima 33 točk, Maribor, Aluminij in Mura pa po 31. "Tega nismo pričakovali, se pa pozna, da imajo tudi v drugih klubih kontinuiteto dela. Ekipe so izenačene, znajo igrati, se postaviti," je napet boj za vrh pospremil Milec. Kdo je največji konkurent vijoličastih za naslov prvaka? "Še vedno je to Olimpija, čeprav tudi pri njih, kolikor smo razbrali, ni vse, kot bi morali biti. Mi se ne smemo z nikomer obremenjevati. Če bomo pravi, bo pokal ostal tu," je zaključil zgovorni branilec.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku