Martin Milec bo lovil drugo zvezdico

Marko Kovačevič, 14.1.2020
Sašo Bizjak

Bočni branilec vijoličastih podaljšal pogodbo do leta 2022

NK Maribor krči seznam nogometašev, ki jim po koncu aktualne sezone potečejo pogodbe. Po Amirju Derviševiću in Jasminu Mešanoviću je pogodbo s 15-kratnimi državnimi prvaki podaljšal še Martin Milec. Desni bočni branilec bo v Ljudskem vrtu ostal (vsaj) do poletja 2022.

"​Zelo sem vesel podaljšanja. Vedel sem, da si želim nadaljevati kariero v najljubšem okolju. Če bo le mogoče in bo zdravje ter seveda moje igre omogočale, bi rad ostal še dlje. Tudi po izteku te pogodbe. Tako dolgo, da bi že imeli na dresu nad klubskim grbom dve zvezdici ... Vemo, kaj se pričakuje od mene in od ekipe. Prvi skupni naslednji cilj je le eden, osvojiti naslov prvaka," je ob podaljšanju pogodbe za klubsko spletno stran povedal Martin Milec. Dve zvezdici nad grbom lahko imajo klubi, ki so osvojili 20 naslovov državnega prvaka.

image
Andrej Petelinšek

Nogometaš iz Podove pri Račah se je v Maribor iz Aluminija preselil leta 2010, štiri leta kasneje je pristopil k belgijskemu Standaru iz Liegea, pod Kalvarijo pa se je vrnil avgusta 2017. Doslej je za vijoličaste zbral 193 nastopov. Najbrž bi jih bilo še več, če ga na začetku prejšnje sezone ne bi ustavila poškodba. "Tista težja poškodba z daljšo odsotnostjo me je oddaljila od forme, ki si jo želim in si jo želimo vsi skupaj. Zato je prva želja v 2020 bila, da bi ostal zdrav. Te priprave so najpomembnejši del celotnega leta, ne samo spomladanskega dela. Upam, da bom oddelal vse aktivnosti do konca brez zapletov in dosegel nivo igro, ki si ga želim," je še povedal 28-letnik, ki je sedemkrat oblekel dres slovenske reprezentance.

Anketa

Ali ste zadovoljni z vladnim ukrepom solidarnostnega dodatka zaradi koronavirusa za upokojence?

Sudoku