Mariborski rokometaši poraženi doma

Bojan Bauman, 29.11.2019
Igor Napast

V 12. krogu državnega rokometnega prvenstva v Mariboru boljša ekipa Krke, končni rezultat 26:23 za Dolenjce

Tudi prvi krog drugega dela državnega prvenstva mariborskim rokometašem ni prinesel preobrata. Znova so doživeli poraz, že deveti v sezoni. Tokrat so bili v dvorani Tabor boljši gostje iz Novega mesta. Ekipa Krke je zmagala z rezultatom 26:23.

Mariborčani so sicer goste lovili že v prvem polčasu, a usodne so bile slabe prve minute nadaljevanja, ko so prejeli devet golov in dosegli vsega tri ter zaostali z 12:20. Novi trener Davor Rokavec je uvedel nekaj novosti, ki se že poznajo na igrišču. Krilna igralca veliko menjavata svoja položaja, ekipa občasno igra s sedmimi rokometaši v polju in brez vratarja. Večjo vlogo dobivajo mladi rokometaši, tudi ti, ki prihajajo iz mariborske rokometne šole...

A vse to še ni prineslo preobrata, predvsem v rezultatu. Resda so bili znova oslabljeni zaradi poškodb, toda to mariborsko ekipo spomladi čaka hud boj za obstanek med prvoligaško konkurenco. Branik po dvanajstih krogih ostaja pri šestih točkah, kolikor jih ima tudi Slovenj Gradec, s katerim si delita predzadnje mesto na lestvici. Na dnu je s tremi točkami Izola, ki je med tednom gostovala pri Celju in izgubila z 19:39. Nocoj je v Velenju Gorenje premagalo Loko z rezultatom 37:27, čimer so se po nepopolnem 12. krogu prebili na tretje mesto. Brez poraza vodijo Celjani, ki bodo v nedeljo v ligi prvakov gostovali pri Elverumu.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku