(FOTO) Mariborčani optimistično odpotovali na Islandijo: "Trenirali smo tudi na umetni travi"

Zmago Gomzi, 9.7.2019
Sašo Bizjak

Vijoličasti so dobro preučili igro Valurja, tako da večjih presenečenj iz tabora tekmeca ne pričakujejo.

Nogometaši Maribora so z letališča Edvarda Rusjana danes zjutraj poleteli proti Islandiji, kjer jih jutri ob 22. uri v Reykjaviku čaka prva tekma proti islandskemu prvaku Valurju. Pred poletom sta bila medijem za izjave na voljo trener Maribora Darko Milanič in kapetan Marcos Tavares.

"Čaka nas tekma na igrišču z umetno travo, ki je starejši nogometaši ravno ne marajo, mlajši pa so že večkrat igrali na njej. Da bi se prilagodili na podlago, smo imeli tri treninge na umetni travi, verjamem, da so igralci dobili dobre občutke. Valur je v tem pogledu v prednosti, saj je navajen igre na takih igriščih, naša prednost je kakovost igre, ki pa jo moramo dokazati na igrišču," je za uvod povedal Milanič. "Po tem, kar smo videli na videoposnetkih in kar sta nam povedala Zlatko Zahovič in Saša Gajser, ki sta si ogledala prvenstveno tekmo Valurja, vemo o tekmecu veliko. Vso sezono igrajo z enako postavitvijo, z vrnitvijo enega od nogometašev je pričakovati v tem pogledu kakšno spremembo. Nanjo smo pripravljeni. Kakšno taktiko igre bomo ubrali, ne bom razkrival. Naj poudarim še, da so nogometaši Valurja v tekmovalnem ritmu, kar je zanje seveda dobro, da so telesno dobro pripravljeni in tehnično podkovani. V naši začetni enajsterici bodo zaigrali nogometaši, ki so ta hip najbolje pripravljeni. Doma so zaradi poškodb ostali Luka Zahović, Dos Santos, Luka Uskoković, Luka Koblar, ob njih pa še Nino Žugelj, Sandi Ogrinec, Nino Irgolič, Amir Dervišević in Gregor Bajde. Čaka nas zahtevna tekma, Valur iz tekme v tekmo dviguje raven igre, in to je opozorilo, da moramo igrati resno od prve minute."

image
Sašo Bizjak Rok Kronaveter zagotovo nestrpno pričakuje prvi nastop v vijoličasti majici na uradni tekmi.

Optimizem je preveval tudi iz besed Marcosa Tavaresa. "Začenjamo težavno pot. Dobro smo trenirali, dobro smo pripravljeni in na zadnji prijateljski tekmi proti hrvaški Gorici smo bili tudi učinkoviti. Smo na pravi poti, in če bomo tako igrali tudi proti Valurju, lahko pričakujemo zmago. Trenirali smo tudi na umetni travi, občutki so dobri, žoga je hitrejša, a smo se navadili na to spremembo. Smo tudi dobro telesno in mentalno pripravljeni. Na tekmi proti Gorici smo zelo dobro igrali v napadu, sodelovanje z Rokom Kronavetrom je bilo dobro, več je bilo kombinacij, kar je spodbudno. Nogometaši Valurja so dobri v napadu in in tudi telesno so dobro pripravljeni, mi imamo več kakovosti, tudi motivacije nam ne manjka. Naš končni cilj je liga prvakov."

 

Anketa

Kolikokrat tedensko namensko poskrbite za rekreacijo?

Sudoku