Maribor v Ljudski vrt zvabil 23-letnega vezista, ki je bil tri leta član francoskega Caena

M.D., 30.6.2020
Sašo Bizjak

V vijoličastem dresu bo v novi sezoni igral tudi Jan Repas, nekdanji član Domžal, ki se je avgusta 2017 preselil v francoski Caen.

V Ljudskem vrtu so predstavili tretjega novinca za novo sezono. Kot prosti igralec v Maribor prihaja Jan Repas. V treh letih igranja v Franciji, kamor se je preselil iz Domžal, je zbral 31 nastopov, 15 v prvi francoski ligi, preostale v drugi ligi in v francoskem pokalu. Z Mariborom je podpisal pogodbo do leta 2023.

"Redko se zgodi, da 23-letni nogometaš prinaša izkušnje z igranjem v evropskih pokalnih dvobojih, v članski reprezentanci in iz ‘top 5’ lige v Evropi, ob tem pa se je že tudi seznanil z osvajanjem trofej. Jan združuje značilnosti, ki imajo veliko veljavo v Mariboru. Predvsem pa je pokazal veliko željo po prihodu, saj se je ob prekinitvi pogodbe s Caenom odrekel precejšnjemu delu zaslužka," je novo moč v zvezni vrsti za nkmaribor.com predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Repas je bil redni član mladih reprezentančnih selekcij, trikrat je nastopil tudi za člansko izbrano vrsto. "Tukaj sem odigral zadnjo prvenstveno tekmo v slovenski ligi, zdaj pa prav Ljudski vrt postaja moj novi dom. Zame je to najbolj emocionalen stadion v Sloveniji, tako da sem izredno vesel. Ko sem bil na nasprotni strani, je bila tukaj vedno posebna kulisa in se je občutilo, kako navijači dihajo s svojim moštvom. Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji in tudi v Evropi, zato odločitev ni bila težka," so bile prve besede 23-letnika za klubsko spletno stran. V Ljubljani rojeni nogometaš se najbolje znajde na krilnih položajih in v središčnem delu zvezne vrste.

"Tri leta so hitro minila, prestopa nikdar nisem obžaloval. V Franciji sem pridobil dragocene izkušnje, pred tem z Domžalami odigral precej tekem v evropskih kvalifikacijah, kar mi bo prišlo prav v Mariboru. Poznam ekipo, večino igralcev tudi osebno in verjamem, da nas skupaj čaka uspešna zgodba. Ob sklenitvi dogovora smo vsi stremeli k temu, da se čim prej priključim treningom in pripravim na naslednjo sezono, ko vsi vemo, kakšna bodo pričakovanja. Cilj je biti prvi na lestvici in priti čim dlje v evropskih tekmovanjih," je pogled v prihodnost usmeril Repas, ki se bo moštvu na treningih pridružil v sredo, pravico nastopa pa bo imel ob začetku nove sezone.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku