(MARATON POZITIVNE PSIHOLOGIJE) Manifestacija naj postane rutina

Marija MILIČEVIČ M, 9.11.2019
Samo Login

Finančni uspeh, tako kot vsak drugi, ni le sreča in slučajnost, pravi Iza Sia Login, učiteljica manifestacije in najbogatejša Slovenka.

Izo Sio Login poznamo kot najbogatejšo Slovenko in "mamo" priljubljenega virtualnega mačka Talking Toma. Finančni uspeh, tako kot vsak drugi, ni le sreča in slučajnost, pravi magistrica znanosti s področja računalništva in informatike. "Svoje življenje lahko manifestiramo, zavestno kreiramo, če obvladamo pravila, ki jih učijo številne tehnike," poudarja Loginova, ki je danes tudi učiteljica tehnik manifestacije. Zase pravi, da te tehnike uporablja že dvanajst let, torej jih je poznala, še preden je postala milijarderka. Zadnja tri leta z možem in sinovoma vodi fundacijo Login5 Foundation, v kateri odpravljajo najbolj pereče probleme človeštva. Namen fundacije so čista voda, čist zrak in čista zavest. Psihologija in razkrivanje človekovih notranjih gonilcev ter blokad je njen hobi in delno tudi poklic že od mladih nog. Kot glavni vrednoti izpostavlja ljubezen v odnosih do vseh živih bitij in narave ter osebno integriteto.

Kako poteka manifestacija - zavestno kreiranje življenja, o katerem boste govorili na mariborskem maratonu pozitivne psihologije?

"V življenju si vse kreiramo sami, zavestno ali nezavedno. Manifestacija je izraz za zavestno kreiranje. Tehnika zavestnega kreiranja je v bistvu ena sama: natančno si moramo postaviti zamisljive cilje, do cilja moramo čutiti čim večjo strast, opraviti je potrebno delo za dosego cilja, ostalo so detajli, ki lahko nekomu bolj ustrezajo kot drugemu. Ovira za uspešno manifestacijo smo lahko le sami, ali ne delamo (včasih je seveda treba tudi iz cone udobja) ali pa nam to preprečujejo omejujoča prepričanja v naši podzavesti."

"V življenju si vse kreiramo sami, zavestno ali nezavedno"

Na ravni običajne zavesti težko verjamemo, da si vse, kar se nam dogaja, kreiramo sami …

"Zato, ker več kot 90 odstotkov tega, kar se nam dogaja, poteka iz naše črne sobe (podzavesti), na katero nimamo vpliva, se kreiranje dogaja v nezavednem. S pravilnim postavljanjem ciljev in celostnim iskanjem blokad ter omejujočih programov v naši podzavesti je zavestno kreiranje vsakodnevna rutina in nikakršen bavbav ali magija."

Katera prepričanja nas najpogosteje omejujejo pri doseganju ciljev?

"Omejujoča prepričanja, ki jih imamo, pa naj bodo v naši podzavesti ali zavestna, temeljijo na nekaj korenskih prepričanjih in potem zrastejo na njih kot vejice na drevesu. Korenska prepričanja so: vera vase, pomanjkanje občutka biti ljubljen, ponižanje, nevrednost, osamljenost, nesprejetost, utesnjenost oziroma pomanjkanje občutka svobode ter kontrola - iz te skupine ima posameznik navadno samo dve ali tri kot zares korenska prepričanja."

Kako poteka tipičen dan najbogatejše Slovenke, s čim se danes ukvarjate?

"Moj najbolj tipičen dan se prične z jutranjim ritualom, ki vsebuje meditacijo in neke vrste telesno aktivnost, dober zdrav zajtrk, potem pa se nadaljuje, kot narekuje moj koledar (sestanki, brainstormingi, pisanje vsebin ...). Največ časa posvetim projektom naše Login5 Foundation, sledijo pa priprave na dogodke Maraton pozitivne psihologije v Mariboru, konferenca Začuti 100 in Kids Conference, na katerih sodelujem, oziroma konferenco Začuti 100 organiziram skupaj s Tanjo Skaza in Danijem Polajnarjem."

Kje, kaj, kdaj?
Vabljeni na 3. mariborski maraton pozitivne psihologije, ki bo 16. novembra 2019 v Narodnem domu v Mariboru. Iza Sia Login bo govorila o tem, kaj je manifestacija, zakaj so nekateri uspešni, nekateri pa ne in kdo je pravzaprav uspešen, kako pravilno postavimo cilje, kaj je osebni namen in kako deluje podzavest. Pojasnila bo, kako nastanejo omejujoča prepričanja, kako jih prepoznamo in kako je osebno notranje osvobajanje pomembno za uspeh, manifestacijo in srečo v življenju.
Poleg Loginove bodo na dogodku predavali še psihiater dr. Željo Ćurić, psihologinja dr. Zdenka Zalokar Divjak in športni psiholog Matej Lunežnik. Vstopnice vas čakajo v prizidku Večera in pri Eventimu. Več informacij: www.vecer.com/vzivo, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu 02 23 53 112.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku