Mandariću šteti dnevi, prihajajo Kitajci?

Zoran Mijatovič, 7.11.2019
Robert Balen

V dveh do treh mesecih naj bi Milan Mandarić Olimpijo prodal novemu kupcu, Nardin je želel evropsko Olimpijo sestaviti iz igralcev Dekanov

Le še dva, tri mesece naj bi Milan Mandarić ostal na čelu Olimpije, potem bo pa klub prepustil drugim. Tako je danes potrdil v neformalnem druženju z novinarji, pri čemer pa kandidatov za nakup ni želel razkriti: "Imam nekaj potencialnih kupcev. Eden je malce resnejši od drugih. A več vam bom lahko povedal čez mesec dni, takšna je zahteva kupca."

Najbrž sicer gre za tujce, saj je čez celoten pogovor Mandarić ugotavljal, da v Sloveniji manjka kapitala. Poleti se je že opekel z Italijanom Gabrielejem Nardinom, ko je posel v zadnjem hipu propadel: "Garancije, da bi se lahko zgodilo podobno, ni. Smo pa zdaj malo bolje preverili, za koga gre. Ljudje so kredibilni, imajo izkušnje in so uspešni v drugih poslih."

Naslednje besede dajejo slutiti, da bi lahko bili v igri celo kakšni kitajski vlagatelji: "Imajo vizijo mednarodne Olimpije. Primer ideje, kako zaslužiti – potrebovali bi najboljšega mladega kitajskega reprezentanta. Na Kitajskem je 1,5 milijarde ljudi, od tega jih kakšnih 200, 300 milijonov spremlja nogomet. S tem bi se popularnost in marketing Olimpije razširila. Samo Slovenija je premajhno tržišče."

Ob tem je Mandarić priznal, da so v zadnjih treh mesecih plače zamujale po 10, 14 dni, še kakšnega pol milijona pa naj bi bilo dolga do agentov in klubov: "Koliko je klubov v Sloveniji, kjer igralci po tri mesece ne vidijo plač? Pa igralci nimajo urejenega kosila v restavracijah, ampak morajo na bencinski črpalki pred tekmo po sendvič? Naši igralci imajo vse pogoje, vsi vozijo mercedese."

Kot zagotavlja, bo pred odhodom poravnal vse dolgove, četudi s prodajo nepremičninskih investicij, in klub v dobri finančni kondiciji prepustil strateškim kupcem. "Še sreča, da ga nisem Nardinu. Veste, kakšno vizijo evropske Olimpije mi je orisal? V prvo postavo mi je postavil tri igralce Dekanov. Saj ne želim biti nespoštljiv do njih – a Olimpija je Olimpija!" je še zaključil Mandarić.

 

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku