(VIDEO) Luka "The Matrix" Dončić v zadnjem trenutku rešil glavo pred kamero

STA, 29.7.2020
Andrej Petelinšek

Dončić je bil s 23 točkami prvi strelec Dallasa ob zmagi proti Philadelphii

Poleg tega, da je bil prvi strelec Dallas Mavericks na zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem sezone v ligi NBA, je Luka Dončić poskrbel tudi za najbolj odmevno potezo dvoboja. S hitro reakcijo se je izognil trčenju z robotsko kamero, zato je na medmrežju že dobil nov nadimek - Luka "The Matrix" Dončić.

Slovenski čudežni deček se je ob neuspešnem reševanju žoge, ki je zapuščala igrišče, ujel za ogrado ravno v trenutku, ko je proti njegovi glavi na tračnicah hitela robotska kamera. Dončić se ji je spretno izmaknil, uporabniki družbenih omrežjih pa so njegovo hitro reakcijo takoj primerjali z gibanjem filmskega igralca Keanu Reevesa v popularnem znanstveno-fantastičnem filmu Matrica.

Dončić je bil s 23 točkami prvi strelec Dallasa ob zmagi proti Philadelphii. Tekma se je končala po podaljšku z rezultatom 118:115, 21-letni Ljubljančan pa v odločilnim minutah ob koncu tekme in v podaljšku sploh ni igral. Poleg 23 točk, ki jih je dosegel ob metu 9:16 iz igre (trojke 1:5), je v dobrih 26 minutah zbral še sedem skokov in šest podaj.

Ključno vlogo na tekmi je odigral 36-letni J.J. Barea, njegova menjava na položaju organizatorja igre, ki je dobro minuto pred koncem podaljška zadel trojko za 116:113.

Dallas bo prvo tekmo nadaljevanja sezone v Orlandu odigral v noči iz petka na soboto. Ob 3.00 po slovenskem času se bo pomeril s Houstonom.

Poglejte, kako spretno se je Dončić umaknil kameri na povezavi TUKAJ.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku