(FOTO) Luka Dončić se je po tekmi srečal z mariborsko vinsko kraljico

Miha Dajčman, 4.11.2019
Ana Protner

Ponoči je Luka Dončić odigral še eno vrhunsko tekmo v elitni ligi NBA in zabeležil nov trojni dvojček. Po tekmi pa se je najboljši novinec pretekle sezone lige v Clevelandu, kjer živi ogromno potomcev Slovencev, srečal z mariborsko vinsko kraljico Ano Protner, ki se nam je kljub zgodnjim jutranjim uram javila iz ZDA. "Na dogodek sem bila povabljena kot mariborska vinska kraljica, predstavljala sem domačo Hišo Joannes Protner. Skupaj s gostilno Rajh smo odpotovali v Cleveland promovirati slovensko kulinariko in slovenska vina," je dejala Protnerjeva.

Projekt je vodila organizacija SABA (Slovenian - American Buisniess assiciaton), katere predsednik je Jure Žmauc, ter na pobudo kuharja Michaela Husneyja. Prireditev in pogostitev pomembnih gostov se je odvijala na košarkarski tekmi Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers. "Dogodek je bil izpeljan na vrhunskem nivoju," je organizatorje pohvalila Protnerjeva in dodala, da je k temu veliko prispevala Elizabeta Kavaš Žalik, ki že 45 let živi v Ameriki kot slovenska izseljenka iz Odrancev pri Lendavi, na dogodek pa je prišla oblečena v slovenski narodni noši. 

image
Ana Protner Slovenska delegacija na čelu z vinsko kraljico na obisku pri Luki Dončiću.
image
Ana Protner Luka Dončić je imel po tekmi čas za vse slovenske navijače.
Čeprav je Dallas v Clevelandu gostoval, je slovenska delegacija navijala za Slovenca, je še povedala sogovornica, ki se je, tako kot ostali, želela srečati z Dončićem. Želja se jim je uresničila. "Po koncu tekme smo čakali v vrsti z ostalimi navijači. Luka je bil eden redkih igralcev iz obeh klubov, ki se je ustavil pri vsakem navijaču in mu posvetil minuto ter se obnašal prijetno in 'človeško'. Marsikateri zvezdnik lige NBA namreč misli, da je prav on ustvaril svet v 7 dnevih. Ko smo ga končno dočakali tudi mi, vsi veseli, samo mu ponudili nekaj, kar smo mu prinesli. Najpomembneje nam je bilo, da dobi naša darila in nič drugega. Verjamemo, da mu del Slovenije vseeno manjka. Prinesli smo mu pravo prekmursko gibanico, ki jo je spekla gostilna Rajh (Leon Pintarič), in vino Hiše Joannes Protner - renski rizling. Bil je zelo vesel in edino vprašanje, ki ga je imel, je bilo, če lahko to vzame s sabo," je srečanje z Dončićem opisala Protnerjeva, ki se bo najbrž za vedno spominjala tega trenutka. 

V Clevelandu je sicer ogromno Slovencev, žal pa se z njimi slovenska delegacija ni imela priložnosti družiti. "Verjamemo, da se bomo v ta kraj vrnili," je zaključila mariborska vinska kraljica.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku