Ljudske, adventne in božične pesmi

Filip Matko Ficko, 31.12.2018
Filip Matko Ficko

V Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci je v soboto, 29. decembra, potekal koncert ljudskih, adventnih in božičnih pesmi.

Pripravila sta ga Kulturno društvo Pevska skupina »Vrelec« Radenci in njihova sekcija Vokalni kvintet »Klopotec«. Ob njiju je kot tretji zborček nastopila še pevska skupina »Prekmurci« s Tišine, vmes pa je na harmoniko zaigrala mlada glasbenica Ronja Slavič. Koncert so omogočili: Sava hoteli – Zdravilišče Radenci, Občina Radenci, JSKD Območna izpostava Gornja Radgona in donatorji.

image
Filip Matko Ficko Mlada harmonikarka Ronja Slavič.
 

Domača Pevska skupina »Vrelec« deluje že 19 let, zabeležila je doslej že 202 nastopa, imajo pa tudi posneto zgoščenko »Po naših stezicah«. V zborčku pojo: Peter Belec, Anica Klemenčič, Lojzka Kovačič, Sonja Kuhar, Vlasta Marič, Albin Marinič, Radmila Nešić, Ivica Stolnik, Anica Šoštarič in Ivan Šoštarič. Program koncerta je povezovala njihova mentorica Sonja Kuhar, za pevsko skupino »Vrelec« pa je dve skladbi na harmoniki zaigrala Ronja Slavič, učenka Olge Radolič v Glasbeni šoli Gornja Radgona.

image
Filip Matko Ficko Pevska skupina »Vrelec«.
 

Sledil je nastop Pevske skupine »Prekmurci« s Tišine, ki bo prihodnje leto praznovala svojo 15-letnico. Peterica pevcev (Albin Rodež, Mirko Kuhar, Mirko Benko, Dušan Anželj in Iztok Kodila) ima za seboj že dve zgoščenki: »Na valovaj bistre Moejre« (2006) in»Domača zemlja« (2013), ves čas pa je njihov umetniški vodja Alojz Švec.

image
Filip Matko Ficko Vokalna skupina »Prekmurci«.
 

Kot tretja skupina je nastopil Vokalni kvintet »Klopotec« s Kapele, ki ga po strokovni plati vodi Anton Divjak. Imenovani tudi poje, poleg njega pa še Andrej Marinič, Albin Marinič, Avgust Šantavec in Jože Tkalec. Skupaj pojo že peto leto, za seboj imajo 75 nastopov v domači občini in izven nje ter lani izdano zgoščenko »Jaz pa v gorico grem«.

image
Filip Matko Ficko Vokalni kvintet »Klopotec«.
 

Vsi trije zborčki so v svojem repertoarju tokratnega koncerta imeli ljudske, adventne in božične pesmi, ob zaključku pa so skupaj zapeli pesem Franza Gruberja Sveta noč. Ob tem so se jim je pridružili tudi nekateri poslušalci in poslušalke v dvorani.

image
Filip Matko Ficko Združeni trije zborčki.
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku