Ljubljanski godbeni seniorji so koncertirali v Domu Janeza Krstnika

Milan Pavliha, 11.6.2019
Anton Zupanc

V sredo, 5.junija 2019 je Godba ljubljanskih veteranov (ki je po "mladosti" svojih članov najstarejša v Sloveniji) poklonila stanovalcem doma (na gostovanju v Domu tokrat že četrtič) intimno glasbeno doživetje – kot poklon ob 10-letnici Doma.

Dom Janeza Krstnika je z razpoložljivimi 66-imi nastanitvenimi mesti trenutno osmi po vrsti med najmanjšimi domovi za starejše. Manjša velikost ustanove in z njo povezano manjše število zaposlenih pričakovano lahko pripomore k ustvarjanju intenzivnejše, bolj poglobljene dinamike odnosov med zaposlenimi in stanovalci doma, k ustvarjanju prijetnejšega vzdušja oziroma občutka domačnosti.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

To vedro vzdušje in domačnost smo začutili med koncertom še posebej, ko so se stanovalcem pridružili šolarji iz bližnje okolice. Koncertni prostor je bil letos zunaj "pod streho" in smo lahko kape odložili, saj ni bilo nevarnosti sončne pripeke. Mnoga desetletja nazaj je tu živel človek z vizijo zgraditi na tem prostoru v Trnovem dom za ostarele samske moške. Živel je preprosto, a polno duhovno življenje. To je bil naš veliki arhitekt Jože Plečnik. Njegovo vizijo je uresničil neumorni direktor Doma, župnik Tone Kompare.

Stanovalkam in stanovalcem doma smo obljubili, da jih v predbožičnem času spet obiščemo, da skupaj podoživimo, še s pomočjo glasbe, toploto praznikov.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku