Letni horoskop 2020: Kaj čaka vaše znamenje?

Dolores Volasko, 2.12.2019
Profimedia

Pričetek novega koledarskega leta se bo odvijal precej dramatično. Postavitev planetov napoveduje začetek velikih sprememb, ki bodo vplivale na nas prihodnji dve leti. Nakazujejo se družbeno politične spremembe, tudi narava bo pokazala svoje zobe. Dom in družina bosta postajala pomembnejša, pričakuje se tudi večji porast rojstev.

Gre za splošne vplive, natančnejšo sliko lahko pokaže osebni horoskop, ki temelji na točnem datumu, uri in minuti rojstva.

Šele osebni vpogled z vsemi natančnimi podatki nam razkrije popolnejšo sliko vplivov, ki jih bomo na posamezni ravni deležni v letu, ki prihaja. Vsekakor pa je kljub energijskim vplivom najpomembnejši naš odnos do življenja in tega, kako bomo energetske vplive tudi z dejanji izkoristili vprid sebi in drugim. Samo od nas je odvisno, kako bomo izkoristili ugodna obdobja v letu 2020 in kako se bomo pripravljeni spreminjati sebi in drugim v dobro.

Splošna napoved za leto 2020

Pričetek novega koledarskega leta se bo odvijal precej dramatično. Polsenčnemu luninemu mrku, ki nastopi 10. januarja, sledi 20. v mesecu srečanje mogočnega Saturna in Plutona na 22. stopinji znaka Kozoroga. Oboje najavlja pričetek večjih sprememb na globalnem nivoju. Te so se dejansko že pričele nakazovati pred tem datumom in posledice bomo čutili še prihodnji dve leti.

Saturn slovi kot velik učitelj, ki brezpogojno "zahteva" disciplino in red. Iz znaka Kozoroga, po katerem potuje, deluje s polno močjo, saj je njegov naravni vladar. Pluton "zahteva" čiščenje, transformacijo, deluje na nezavednem nivoju. Srečanje obeh napoveduje družbeno politične spremembe, tudi narava bo pokazala svoje zobe.

Več kot polletno zadrževanje Marsa, velikega bojevnika, v njegovem sedežu v znaku Ovna, iz katerega bo črpal maksimalno moč, prinaša ogromno energije, prispevalo pa bo tudi k porastu nestrpnosti in konfliktov. To se bo najbolj odrazilo v času njegove retrogradnosti med 9. septembrom in 14. novembrom.

Astrološko leto, ki se prične z vstopom Sonca v znak Ovna, torej ob pričetku pomladi, se tokrat odvija pod taktirko naše večne nočne spremljevalke Lune. Tradicionalne vrednote bodo pridobile na svojem pomenu, dom in družina bosta postajala pomembnejša, pričakuje se tudi večji porast rojstev.

V letu 2020 bodo, poleg že omenjenega januarskega, nastopili še trije lunini mrki (5. 6., 5. 7. ter 30. 11.) ter dva sončeva (21. 6. in 14.12.).

Kaj čaka posamezna znamenja?

image
Profimedia Samo od nas je odvisno, kako bomo izkoristili ugodna obdobja v letu 2020.

OVEN: Postavljali boste nove temelje, na katerih boste kasneje gradili

Mars, planet, ki vam vlada, slovi kot zelo hiter in dinamičen. Vendar bo v letu 2020 "prepotoval" samo pet znakov. Najdlje, od 28. 6. do 6. 1. 2021, bo prav v svojem domačem znaku, v Ovnu. Iz tega znamenja deluje najmočneje.

Začetek leta bo za vse Ovne poln dogajanj. Vse do sredine februarja boste imeli ogromno energije, kar maksimalno izkoristite za svoj napredek. Do pričetka pomladi si boste postavljali temelje, na katerih boste kasneje gradili. Ne pozabite pri tem upoštevati tudi ostale, kajti do sredine maja bo potrebno veliko usklajevanja z okolico. Konec junija se pričenja obdobje, ko boste imeli ogromno energije, s katero morate ravnati tudi previdno, jo pravilno porabljati, sicer vam preti velik notranji nemir. Od 9. 9. - 14. 11., ko bo Mars retrograden, je to še toliko bolj pomembno. Potrpljenje bo vrlina!

Za ljubezen je idealno obdobje od 7. februarja do 5. marca, ko bo vaš znak prehajala Venera. V drugi polovici maja ter v juniju boste neverjetno čustveni, včasih še sami sebe ne boste prepoznali. September bo vroč v čustvenem smislu, prav tako druga polovica decembra.

BIK: S potrpežljivostjo se obeta velik napredek

Uran, vladar Vodnarja je že v letu 2019 vstopil v znamenje Bika, v katerem ostaja do leta 2027. Tudi v 2020 bo Uran poskrbel, da bo to znamenje pod velikimi pritiski, spremembami in preobrati. V drugi tretjini januarja se bo obrnil v direktno smer in zahteval, da se dogajajo spremembe. Tudi razpoloženje bo zelo nihajoče, nihajoča samozavest in počutje nestabilno. Do sredine meseca avgusta se bo marsikaj dogajalo, ob polovici avgusta pa bo Uran retrograden in zadeve se bodo nekoliko umirile do konca leta.

Mesec marec bo prelomno obdobje za ljubezen, romantiko, marsikateri Bik lahko aktivira kar velike spremembe. Slednje velja tudi za finančno in poslovno področje. Maja se bodo vsa življenjska področja sprostila, vladavina Sonca v Biku bo pomagala, da se uskladijo nasprotja, ki onemogočajo napredovanje. Dobro se kaže tudi na zdravstvenem področju, marsikateri Bik bo lahko v tem času razrešil kakšne konfliktne situacije, ki se dotikajo počutja.

Zadnja tretjina leta bo predvsem izpostavljala željo in moč po napredovanju. Velika bo energija, želje bodo velike, v kolikor bo prisotna tudi potrpežljivost, se lahko Biku obeta napredovanje v dobesednem pomenu.

DVOJČKA: Na čustvenem področju se obeta zanimiv čas za nove začetke

Merkur se bo gibal relativno hitro in v letu 2020 prepotoval vseh 12 znakov. Merkur, vaš vladar, bo v letu 2020 trikrat retrograden v vodnih znamenjih. Ta čas izkoristite za zaključevanje, čiščenje in urejanje zaostalih zadev.

Januar bo precej stresen zaradi mrka in srečanja Saturna s Plutonom, sledi mu bolj konstruktivno obdobje. V drugi polovici februarja in prvi tretjini marca se boste morali ukvarjati s stvarmi, za katere ste menili, da so že urejene. Podobno situacijo boste imeli tudi v zadnji tretjini junija in prvi polovici julija ter od sredine oktobra dalje vse do prvih dni novembra.

Venera bo izredno dolgo v vašem znaku, kar tri mesece in pol, od pričetka aprila do konca prvega tedna avgusta. Srečni vi! Ta čas bo na čustvenem področju izredno zanimiv za nove začetke. Vendar pozor, med 13. 5. in 25. 6. uredite vse v zvezi s preteklostjo, ne samo v čustvenem smislu, velja tudi za finance!

Previdnost velja tudi v času polne Lune, ki bo 30. novembra nastopila tudi v obliki luninega mrka v vašem znaku!

RAK: Brezkompromisno naredite potrebne spremembe

Vse do zadnje tretjine marca bo Saturn vplival z opozicijo na Rake, predvsem rojene v tretji dekadi. Potrebno bo aktivirati še zadnje spremembe, ki so nujne. Kompromisov tu ne bo.

10. januarja nastopi Lunin mrk v Raku, kar bo prineslo kar nekaj napetosti in usodnih sprememb, na katere se težko vpliva z močno voljo. V Raku bo tudi Sončev mrk 21. junija, v katerem se bo lahko dokončno realiziralo tisto, kar se v januarja ne bo.

V juniju bo Merkur retrograden v znamenju Raka, takrat se lahko pričakujejo kakšne konfliktne, delikatne zadeve. Upočasnil se bo ritem življenja, čas pa zavrtel nazaj, v preteklosti. Popravni izpit ne bo najlažji, bo pa nujno potreben, da Raki naredite spremembe, ki se morajo narediti.

Za ljubezen bo najugodnejši čas v avgustu, ko bo Venera, kraljica ljubezni bivala v znamenju Raka. Veliko možnosti je za kakšne večje spremembe, na katere se ne računa. Vezi, ki so v kakršni koli krizi, se lahko v tem obdobju obdržijo s kakšnim dobrim kompromisom.

Zadnja tretjina leta bo minevala predvsem v želji in potrebi po napredovanju, tudi na finančnem področju, zato boste Raki veliko energije vlagali v načrtovanje, tudi v realizacijo, ki pa naj bo realizirana v drugi polovici meseca novembra, ko se Mars postavi v direktno gibanje.

LEV: Ustvarjalni boste novi red na vseh področjih življenja

Polni energije, tudi po zaslugi Marsa v sorodnem znaku, boste vstopili v novo koledarsko leto in vse do sredine februarja ustvarili veliko. Občutek, da se je čas zavrtel nazaj in vas potegnil v urejanje starih zadev, bo pravilen. Kar mesec dni vam bo vzelo ustvarjanje nekega novega reda. Vsa druga polovica leta bo izredno aktivna, pred vas se bodo postavljale povečane zahteve okolice. Vedno ne boste imeli potrpljenja, še zlasti ne od pričetka septembra pa vse do konca prve polovice novembra! V tem času se boste večkrat počutili kot tempirana bomba, zato je nujnost sprostitve nakopičenih energij nujnost.

Februarja bo prijetno na čustvenem področju, odličen bo tudi september in druga polovica decembra.

V letu 2020 nastopita dva sončeva mrka. Prvi bo 21. 6. v obliki obročastega mrka, kar pomeni da bo Luna tako zelo oddaljena od Zemlje, da ne bo prekrila vsega Sonca. Zato bo Luna videti obdana z obročem svetlobe. 14.12. nastopi na 23. stopinji Strelca popoln Sončev mrk. V tem obdobju velja maksimalna previdnost na vseh nivojih.

image
Profimedia Natančnejšo sliko lahko pokaže osebni horoskop, ki temelji na točnem datumu, uri in minuti rojstva.

DEVICA: Uspešni boste pri doseganju konkretno zastavljenih ciljev

Merkur, vaš vladar bo retrograden trikrat v letu 2020, in sicer v vodnih znamenjih. Od 17. 2.-10. 3., od 18. 6.-12. 6. in od 14. 10.-3. 11. V tem času je potrebno energijo usmerjati v preteklost, narediti popravne izpite in nič pričenjati na novo. Možne bodo težave v komunikaciji, nesporazumi in menjave razpoloženja.

Prva tretjina leta bo minevala v nenehnem iskanju nekaj novega, uspešne boste vse Device, ki ste si točno določile cilje, ki jih želite osvojiti, za vse ostale, svetujem, da nadoknadite zamujeno.

Poletni čas vam bo prinašal spremembe v partnerskih relacijah, Device boste želele več, zato bo lahko marsikatero partnerstvo na veliki preizkušnji. Tudi Devicam se bodo majala tla pod nogami zaradi vpliva retrogradne Venere, ki nastopi ob polovici meseca maja pa vse do zadnje tretjine junija. Ko Venera prestopa v znamenje Device, oktobra, se bodo razjasnili grozeči oblaki.

V zadnji tretjini leta se boste Device bolj kot običajno brigale za zdravstveno stanje, želele boste imeti vse pod kontrolo, zato lahko pričakujete kar nekaj obveznosti in poti.

TEHTNICA: Priznajte si, kaj si želite in uspešni boste

Nekaj negotovosti ob pričetku leta bo kmalu zamenjalo bolj energično obdobje že v februarju, ko boste imeli ogromno energije. Eno najboljših obdobij vas čaka že pred pričetkom pomladi v mesecu marcu. Vaša vladarica Venera bo zelo dolgo, več kot štiri mesece, potovala v znaku Dvojčka, kar predstavlja za vas čas izjemne komunikacije, izmenjave mnenj, dogovarjanj, trgovanja, potovanja itd.

Od 13. 5. - 25. 6., ko bo Venera retrogradna, boste zaposleni z razreševanjem starih zadev, tudi po finančni plati.

Odličen čas za nove začetke na čustvenem področju je v mesecu marcu in v oktobru ter novembru. Čas "popravnih izpitov" se nakazuje v drugi polovici maja in junija, ko boste uspešni, če si boste le pošteno priznali kaj želite. Še zlasti pozorni bodite konec oktobra in v prvih dneh novembra, ko lahko zelo uspešno zaključite z enim poglavjem svojega življenja!

Mars, veliki bojevnik, bo praktično vso drugo polovico leta potoval po vam nasprotnem znaku ter večkrat testiral vaše meje potrpljenja. Ne dovolite si vzeti svojega duševnega miru!

ŠKORPIJON: Zvezde vam dobro kažejo tako pri denarju, kot tudi ljubezni

Leto 2020 bo za Škorpijone leto, v katerem se boste želeli dokazati prav na vseh področjih. Že v prvi tretjini leta boste puščico usmerjali v cilje, ki jih zagotovo ne boste zgrešili. Mars v ognjenem Strelcu vam bo pomagal, da boste polni energije in optimizma, kar je zelo dobrodošlo za vaše znamenje. Tudi v ljubezni boste želeli spreminjati zadeve, stavili boste na tisto preizkušeno.

V mesecu maju, ko bo Venera retrogradna, boste opustili vse zadeve, v katere ne boste prepričani, zaprli se boste v svojo školjko in počakali, da pridejo pravi trenutki za zmago. Vsekakor bo mesec november tisti, ki vam obeta spremembe, na katere boste računali. Zvezde vam dobro kažejo tako pri denarju, kot tudi ljubezni.

Vaš vladar Pluton biva v znamenju Kozoroga, v katerem vam izpostavlja poslovno žilico in željo pa varnosti. Konec aprila se obrne v retrogradno smer, zaustavili se bodo določeni projekti, ali pa se bodo na pot postavile ovire. Zadeve se lahko sprostijo šele v mesecu oktobru, ko Pluton preide v direktno gibanje.

V 2020 je močneje izpostavljen vpliv tujine, to velja še posebno za poletne mesece, zato lahko pričakujete kakšno obetavno potovanje, ki vam bo obarvalo daljše obdobje v mavrične barve.

STRELEC: Izredno lahko napredujete in utrdite svoj položaj

Vaš vladar Jupiter že decembra 2019 zapušča po letu dni znak Strelca in bo potoval vse do 19. 12. 2020 po znamenju Kozoroga. Po tem datumu prestopi v zračnega Vodnarja. Ekspanzija in optimizem, ki sta glavni zaščitni znak Strelca, sta v nasprotju s strogostjo, resnostjo in (tudi) pesimizmom Kozoroga. Jupitrova brezskrbna narava v znaku Kozoroga tako ne bo prišla do polne veljave, saj jo bo Kozorog znova in znova postavljal na trdna tla. To velikokrat ne bo prijetno, bo pa zagotovo zelo koristno! Še zlasti to velja v času njegove retrogradnosti od 14. 5. - 13. 9. 2020.

V letu 2020 lahko izredno napredujete in utrdite svoj položaj, saj boste bistveno bolj resni, odgovorni, disciplinirani ter dobro organizirani.

Februar, september in druga polovica decembra so obdobja, v katerih se izkazuje veliko sreče na čustvenem področju.

5. 6. nastopi delni Lunin mrk na 15. stopinji Strelca in 14.12. popolni Sončev mrk na 23. stopinji Strelca. V času obeh mrkov velja maksimalna previdnost prav na vseh področjih.

KOZOROG: Pričakujete lahko velike spremembe, a zaključek bo odvisen od vas

Saturn vaš vladar že od konca leta 2017 biva v vašem znamenju in s seboj prinaša velike spremembe, na katere včasih zelo težko vplivate. V vsem tem času Saturn zahteva od vas, da postavite zadeve na svoje, pravo mesto. Saturn bo tudi to leto močneje vplival na znamenje Kozorog.

V mesecu marcu se bo prestavil v Vodnarja, vendar bo že v juliju zaradi retrogradne poti ponovno v vašem znamenju. Še je čas, da se določene zadeve spremenijo, preobrazijo, da postane vaše življenje resnica, takšna kot je in ne kot igra, ki se jo igra.

Lunin mrk v januarju, Sončev v juniju in Lunin v juliju so dogodki, ki se bodo dotaknili vseh področij vašega življenja. Pričakujejo se lahko velike spremembe, od vas je odvisno, na kakšen način jih boste realizirali v svojem življenju.

V času retrogradne Venere od 14. maja pa vse do 26. junija vas bodo energija, misli in želje ponesle v preteklost. V vaše življenje se lahko kdo vrne, vsekakor pa bo to čas, v katerem boste razčiščevali medsebojne relacije. Več pozornosti ob tem vplivu namenjajte tudi financam.

VODNAR: Varnost bo ključna tema vašega leta

Vaš vladar Uran bo potoval celo leto po znamenju Bika. Vaša pozornost bo v največji meri usmerjena v zagotavljanje trdnih temeljev materialne in čustvene varnosti. Že ob pričetku leta je Uran retrograden do 11. 1., naslednjič pa od 15. 8. - 14. 1. 2021. Ta čas je odličen, da revidirate svoja stališča in si postavljate nove smernice v luči novih dognanj.

Najpomembnejša astralna dogodka vašega znamenja sta vstop mogočnega Saturna v Vodnarja 22. marca in Jupitra 19. decembra.

Saturn se bo zaradi svoje retrogradnosti (med 11. 5. in 29. 9.) celo vrnil nazaj v Kozoroga in ponovno aktiviral vaš znak 17. 12. 2020. Vsekakor najavlja obdobje povečane resnosti, odgovornosti in discipline, kar vse vodi k odličnim rezultatom. Vse, kar je preživeto, bo moralo iti stran in narediti prostor novitetam! Kar dve leti in pol bo testiral trdnost vaših odločitev, zato ne boste ponavljali starih napak.

Po čustveni plati bo izredno zanimivo v prvi polovici januarja, med aprilom in julijem ter v prvih treh tednih novembra.

RIBI: Prihaja čas za ljubezen in novo pot

Že takoj na začetku leta 2020 si boste dali zaobljube, kaj boste vse naredili, postorili v letu, ki prihaja. Polni nove moči in zanosa boste stopali naprej. Lunin mrk v januarju vas ne bo ustavil, močneje bo izpostavil čustva, ljubezen in strast. Včasih se boste počutili kot bi plavali na oblaku sreče.

Vaš vladar potuje po vašem znamenju, v katerem je zelo močan. Direkten bo na svoji poti vse do zadnjih dni v juniju, zato lahko v tem obdobju naredite veliko koristnega. Zadeve pa se lahko zaustavijo, ko bo potoval retrogradno, zdelo se vam bo, da stopicate na enem in istem mestu.

V ljubezni boste blesteli v januarju in začetka februarja, ko kraljica ljubezni, Venera prehaja vaše znamenje. Počutili se boste odlično, odličen bo tudi vaš videz. Ko bo Venera retrogradna v mesecu maju, pa se lahko zadeve nekoliko zalomijo, zato v tem času hitite počasi.

Zadnja tretjina leta bo minila z veliko hitrostjo, saj boste imeli več projektov, primanjkovalo pa vam bo časa. Z veseljem se boste ukvarjali v letu 2020 z načrtovanjem kakšnega eksotičnega potovanja in v kolikor boste vztrajni, ga lahko tudi realizirate.

Več napovedi najdete na uradni facebook strani: https://www.facebook.com/dolores.volasko.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku