Led prebit v šestem poskusu, Olimpija do prve evropske zmage

Zoran Mijatovič, 6.11.2019
Robert Balen

Cedevita Olimpija je prišla do prve zmage v evropskem pokalu, s 76:72 v gosteh je padla Darušafaka

Košarkarji Cedevite Olimpije so v šestem krogu evropskega pokala vendarle prišli do premierne zmage. Padla je turška Darušafaka, in to doma v Carigradu, s 76:72. S tem so Ljubljančani ohranili teoretične možnosti za napredovanje v drugi del tekmovanja, kamor vodijo prva štiri mesta v šestčlanski skupini. Zaradi preteklih petih porazov je sicer Olimpija v njej še vedno zadnja.

In tudi tokrat se je začelo precej slabo. Že v uvodni četrtini je Darušafaka prišla do visoke prednosti (24:13) tudi po zaslugi natančnega meta za tri točke (4/4). A ko se je ta popolnoma ustavil – sredi tretje četrtine je znašal 4/15, na koncu 6/24, je Olimpija dokončno prevladala. Odkar je v 15. minuti s 36:31 prevzela vodstvo, ga ni več izpustila iz rok. V vodstvo jo je potegnil predvsem prvi strelec tekme Filip Krušlin, ki je dosegel 17 točk, od tega pet trojk iz osmih poskusov.

"Na vsaki dosedanji tekmi v evropskem pokalu smo imeli enako priložnost za zmago, vodili smo že za deset, dvanajst točk, a se nam ni izšlo. Na tokratnem dvoboju je bila razlika ta, da smo končno ohranili visok nivo obrambe do konca. Čeprav smo v napadu izgubili veliko žog (19, Darušafaka pa le 13, op. p.), smo to z obrambo nadoknadili," si je oddahnil strateg Slaven Rimac, čigar neuspehi so v javnosti že sprožali vprašanja o stabilnosti njegovega trenerskega stolčka: "Ta zmaga nam veliko pomeni. Vemo, da imamo kakovost. A slab start v sezono nam je načel samozavest. Upam, da se bo to zdaj spremenilo."

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku