Kussu zahtevna 15. etapa, Roglič še korak bližje veliki zmagi

STA, 8.9.2019
Epa

Po 15 etapah Rogliča in Valverdeja še vedno ločita dve minuti in 25 sekund. 

Nova zahtevna etapa kolesarske dirke po Španiji je največ zadovoljstva prinesla v ekipo Jumbo-Visme. Prvi na cilju na Santuario del Acebo je bil Američan Sepp Kuss, njegov moštveni kolega in kapetan Slovenec Primož Roglič pa je odbil vse napade in obdržal lepo prednost v skupnem seštevku.

Petnajsta etapa s štirimi vzponi prve kategorije, tudi zaključnim na Santuario del Acebo je po 154,4 kilometra pripadla Kussu, ki je bil v prejšnjih dneh zvesti pomočnik Rogliča. Tokrat je bil v begu in je čakal, da bo pomagal Rogliču na zadnjem vzponu, a do tega ni prišlo. Razlika med ubežniki in glavnino je bila prevelika, zato je lahko Kuss pokazal svoje sposobnosti poganjanja pedal navkreber.

Drugo mesto v etapi je osvojil Portugalec Ruben Guerreiro, tretje pa Britanec Tao Geoghegan Hart, zaostala sta 39 oziroma 40 sekund.

V ozadju je iz skupine favoritov Rogliča skušal ogroziti drugi v skupnem seštevku, svetovni prvak Španec Alejandro Valverde, a je Slovenec na njegov napad brez težav odgovoril. Sledil mu je, mu pomagal pri narekovanju ritma, saj je vedel, da lahko ob njegovi pomoči izloči številne kolesarje iz boja za zmagovalni oder. Na slovensko žalost je zaostal tudi Tadej Pogačar, ki pa je obdržal tretje mesto, a je njegova razlika zdaj večja.

Po 15 etapah Rogliča in Valverdeja še vedno ločita dve minuti in 25 sekund. Pogačar je izgubil dobre pol minute, z njim je čez cilj prišel Kolumbijec Miguel Angel Lopez, s katerim bije boj za belo majico najboljšega mladega kolesarja. Ta ostaja na ramenih Slovenca.

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku