Krožnik "Cvetje v jeseni"

Filip Matko Ficko, 8.2.2019
Filip Matko Ficko

S krožnikom "Cvetje v jeseni" se je na drugem predtekmovanju, 6. februarja na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru, uvrstila v finalni del tekmovanja "Tuševa zvezdica 2019" ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Radovljica.

Dijakinje in dijaki (David Benedik, Luka Tratnik, Patricija Stefanov in Petra Mohorič) so pod mentorstvom Andreje Lavrič, Simona Malca in Gabrijele Jošt ocenjevalcem kuharskega dela ter strežbe in preizkuševalcem hrane predstavili visoško pečenko, korenčkov pire z jabolki, ki predstavlja beneške cekine, omaka z refoškom in rdečo peso, hruške v rdeči pesi s cimetom in medom, babz korenje z vršičkovim sirupom, drobnjakovo olje in čipka rdeče pese, loška smojka (ki je tradicionalna v Škofja Loki in bližnji okolici in je kot take ne najdemo nikjer drugje, gre pa za ocvrto repo), proseno kašo z jurčki in mlečno peno z repo.

image
Filip Matko Ficko Kuharja ekipa SŠGT Radovljica.
 

Tretje predtekmovanje za "Tuševo zvezdico 2019" bo potekalo 13. marca v Ljubljani in v imenu organizatorja se že veseli podobnega "zagnanega" tekmovalnega vzdušja direktor komerciale v TUŠ-u Brane Pevec, po treh predtekmovanjih pa sledi še finalno tekmovanje med osmimi ekipami, ki se bodo predstavile z lokalno turistično zgodbo: kuhar in pomočnik kuharja bosta jedi pripravila, natakar bo jed predstavil, turistični vodnik pa bo jed »pospremil« z lokalno zgodbo.

image
Filip Matko Ficko Pogrinjek Gorenjcev.
 
image
Filip Matko Ficko Krožnik Cvetje v jeseni.
 
image
Filip Matko Ficko Strežba ekipe SŠGT Radovljica.
 

V finalu, ki bo potekalo v mesecu aprilu, bo ob koncu "Tuševa zvezdica 2019" postala ena od dveh najboljših ekip, ki se bosta pomerili v pripravi in predstavitvi regijsko obarvane restavracijske sladice.

image
Filip Matko Ficko Uvrščeni v finale tekmovanja Tuševa zvezdica 2019.
Anketa

Ali ste se letos že osvežili v morju?

Sudoku