Knapi po dvanajstih letih znova v drugi ligi

M.D., 28.6.2020
SHERPA

Rudar je v 30. krogu prve lige izgubil še 20. v sezoni

Rudar nima več niti teoretičnih možnosti za obstanek v prvi ligi. Zadnje upanje za Velenjčane je v petek razblinil kranjski Triglav, ki se bo v nadaljevanju prvenstva boril za osmo mesto, ki omogoča obstanek v prvi ligi brez igranja dodatnih kvalifikacij. Knapi so niz tekem brez zmage v prvi ligi podaljšali na 31, kar se je nazadnje zgodilo Jadranu iz Dekanov na 31 tekmah med letoma 1993 in 1995. Rudar je v 30 tekmah tokratnega prvenstva desetkrat remiziral in 20-krat izgubil.

Velenjčani so v petek gol prejeli po kotu, najvišji v kazenskem prostoru Rudarja je bil v 19. minuti srečanja branilec Triglava Milan Milanović. Do konca tekme je ostalo 0:1. Knapi so sicer začeli obetavno, okvir vrat je s 30 metrov v peti minuti zadel Josip Filipović, blizu zadetka so bili tudi v 28. minuti, po prodoru z leve strani Dominika Radića je Sanjin Lelić zadel vratnico. Še ena priložnost se je domačim ponudila v 81. minuti, a je razčistil Žan Rogelj.

Trener Rudarja Dominik Beršnjak se je zadnje tekme ponavljal, da si njegova ekipa priigra veliko priložnosti, a ne zadene, tudi tokrat je bilo tako: "Sami smo se pokopali, imeli smo priložnosti, nismo jih izkoristili. Nogomet se igra za gole, nismo jih dali in nismo mogli osvojiti točk." Boštjan Miklič iz NK Triglav je ocenil, da kranjska ekipa ni bila 100-odstotna: "Rudar nas je dobro pritisnil, borili smo se in garali smo, kot je treba. Upam, da nam bo ta zmaga prinesla samozavest za tekmo z Olimpijo."

Le še šest tekem imajo knapi, da prvič zmagajo v sezoni in ne ponovijo neslavnega dosežka Jadrana, ki v sezoni 1994/95 ni slavil niti enkrat (trije remiji in 27 porazov). Črno-zeleni so izgubili šest tekem zapored, nazadnje so točko osvojili 4. marca, zadnjo zmago so Velenjčani vpisali 22. maja 2019, na Stadionu Z'dežele so z 2:0 premagali Celje. Rudar se v drugo ligo vrača po dvanajstih letih, še v sezoni 2017/18 so v prvi ligi osvojili četrto mesto ter v naslednji sezoni posledično igrali v evropskih tekmovanjih. (mida)

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku