Klopotec tudi na Kapelskem Vrhu

Filip Matko Ficko, 27.9.2018
Filip Matko Ficko

Pod vodstvom ovtarja, ki ga je odigral senior Samo Tuš iz Gornje Radgone, je bil po 15. uri na Kapelskem Vrhu, ob prisotnosti vinske kraljice Radgonsko-kapelskih goric Katje Klobasa in vinskega viteza dr. Alojza Slaviča, postavljen letošnji klopotec.

Kajti Turistično društvo Klopotec Kapela ter Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela sta ob sodelovanju Občine Radenci, Zavoda za turizem in šport Radenci ter Zdravilišča Radenci v sredo (na državni praznik: Marijino vnebovzetje), 15. avgusta, po tradiciji pripravila odlično obiskano družabno prireditev Praznik Traminca in dvig klopotca 2018 na Kapelskem Vrhu, kjer sicer na najvišjem vrhu (312 m) »kraljuje« cerkev Marije Magdalene, ki je tega dne dopoldne bila izredno dobro obiskana.

image
Filip Matko Ficko Številne stojnice na Kapelskem Vrhu.
 

Vse dogajanje turistične prireditve se je uradno pričelo okrog doma vinogradnikov na Kapelskem Vrhu ob 11. uri: bile so razpostavljene številne stojnice, kuhala se je štajerska kisla žüpa, pripravljena je bila razstava in poizkušnja 29-ih vzorcev Traminca, nastopil je Vokalni kvintet Klopotec Kapela, s plesom (Migam s srcem) se je predstavila Nastja Fekonja, pa še vinogradniške igre so bile prvič izvedene. Med šestimi ekipami je zmagala ekipa Tropine (Sara Trstenjak in Denis Ilijevec) pred ekipo Hitre tačke (Stanka in Miro Majerič) ter pred ekipo Upanje (Nataša in Sendy Anželj). Ostale tri ekipe so zasedle četrto mesto: Topli špricar (Mihaela in Davorin Zamuda), Petelin Društva vinogradnikov Šentjernej (Zvonka in Vid Borse) ter ekipa Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela (Jelka Weber in Anton Misja).

image
Filip Matko Ficko Vokalno-glasbena skupina D-DUR.
 
image
Filip Matko Ficko Prvič tudi vinogradniške igre.
 

Za zabavo so skrbeli člani vokalno glasbene skupine D-DUR iz Prekmurja, ki deluje že četrto leto, njeni člani pa so: Mario Horvat (kitara, vokal), Marko Kardinar (harmonika, vokal) in Robert Tibaut (bas kitara, vokal), številne obiskovalce pa so na začetku slavja pozdravili: predsednica Turističnega društva Klopotec Kapela Urška Lukovnjak, predsednik Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela Danilo Rihtarič ter predsednik komisije za ocenjevanje tramincev Lojze Filipič.

image
Filip Matko Ficko Razstava 29-ih vzorcev Traminca.
 
Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku