Kapetan se ne boji velike konkurence

Zmago Gomzi, 29.7.2020
Andrej Petelinšek

Okrepljena ekipa mariborskega Merkurja pričakuje uspešne igre na domačem in mednarodnem prizorišču

Jernej Detela je že nekaj let kapetan odbojkarjev Merkurja Maribor in tudi pomemben člen ekipe, ki jo vodita trener Sebastijan Škorc in njegov pomočnik Alen Kranjc. Tudi v minuli sezoni je prispeval pomemben delež k dosežkom ekipe, ki je z odličnimi igrami in osvojitvijo tretjega mesta v državnem prvenstvu in uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja poskrbela za presenetljiv razplet v obeh tekmovanjih in odbojkarjem ACH Volleyja in Calcita, v zadnjih letih naših najboljših klubov, ni dovolila mirnega spanca.

"Na dosežke ekipe v minuli sezoni smo v klubu ponosni. Le malokdo je pričakoval, da se bomo v obeh domačih tekmovanjih enakovredno kosali s tekmeci. Prvenstvo smo pričakali dobro pripravljeni, na vseh tekmah smo se trudili po najboljših močeh in bili za to tudi nagrajeni z dvema odličnima uvrstitvama. Občutki, da sem tudi sam prispeval delček k temu, da nas je po koncu sezone prevevalo zadovoljstvo, so nepozabni," je povedal 197 cm visoki Jernej Detela, korektor mariborske ekipe, ki bo jutri dopolnil 28 let.

Brez težav na prvih treningih

Mariborski odbojkar, ki je bil v sezoni 2017/18 najboljši izvajalec začetnih udarcev v prvi ligi, s koronavirusom ni imel težav in upa, da jih tudi ne bo imel, čeprav je dopust preživel na hrvaški obali. "Strogo sem spoštoval vladna navodila. To se je obrestovalo in vesel sem, da je z menoj vse v redu. Med dopustovanjem in doma sem izvajal tudi program vaj, ki nam jih je predpisal trener Škorc. Tako je šest tednov, odkar smo se igralci razšli, hitro minilo. Na srečo imam kot programer v podjetju Contrade možnost dela na domu, zato nisem zahajal v družbo in tudi to je eden od razlogov, da me je koronavirus za zdaj zaobšel. Priznam, da sem nestrpno čakal prve treninge in druženje s soigralci. Za nami sta dva treninga. Nista bila naporna, dobro sem ju prenesel. Treninge začenjamo v fitnesu, nadaljujemo na igrišču in opazno je bilo, da so bili vsi igralci v minulih šestih tednih, ko smo imeli prosto, aktivni in da jim začetni treningi ne povzročajo težav," je dodal Detela.

Po mnenju našega sogovornika bo mariborska ekipa tudi v prihajajoči sezoni krojila vrh slovenske moške odbojke. Jedro ekipe je ostalo, k dodatni kakovosti igre pa naj bi prispevali tudi novinci. "Po več letih sta med novinci tudi dva tujca, Libijec Ahmed Abulubaba in Ukrajinec Jevgenij Kisiliuk. Verjamem, da sta kakovostna odbojkarja, za Kisiliuka lahko to tudi trdim, saj sem proti njemu igral na reprezentančni tekmi v Mariboru med Slovenijo in Ukrajino. Verjamem, da se bosta dobro vključila v novo življenjsko in igralno okolje, da se bosta dobro počutila med nami in tudi dihala z nami, saj našo ekipo krasi prijateljstvo na igrišču in tudi zunaj njega. Žal še ne vemo, kdaj se nam bosta po zapletih z dokumenti in koronavirusom pridružila. Pričakujem, da se bodo dobro znašli med nami še trije novinci, Miha Cafuta in brata Adžović, Adi in Sani. Konkurenca za vsako igralno mesto bo velika, kar je dobro, saj bo za slehernega izmed nas dodatna spodbuda za trdo delo in dobro igro," je prepričan kapetan.

V Mevzi korak naprej

Odbojkarji Merkurja Maribor so v minuli sezoni po več kot desetletju spet igrali na mednarodnem prizorišču, v srednjeevropski ligi Mevza. Če je bila prva mednarodna sezona namenjena predvsem nabiranju izkušenj, bi lahko bila letošnja tudi tekmovalno uspešnejša. "Že v minuli sezoni smo se z večino klubov lige Mevza uspešno kosali, in če na nekaterih tekmah ne bi igrali oslabljeni, bi se morda prebili na sklepni turnir. Glede na to, da smo leto dni starejši in izkušenejši in da si želimo odmevnejših iger v Mevzi, ne bi bilo nič presenetljivega, če bi se letos uvrstili v končnico. Do začetka tekmovalne sezone je še dobrih šest tednov, verjamem, da se bomo do takrat dobro pripravili. Nestrpno pričakujem tudi prve prijateljske tekme, seveda pa še bolj prve tekme za točke v državnem prvenstvu. Upam, da nas bo spremljalo čim manj zdravstvenih težav in da bomo dosegli cilje, ki jih od nas pričakujeta strokovno vodstvo ekipe in vodstvo kluba. Preveva nas optimizem," je sklenil Jernej Detela.

"Upam, da bomo dosegli cilje, ki jih od nas pričakujeta strokovno vodstvo ekipe in vodstvo kluba"
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku