Kamničankam vrniti za poraz

Zmago Gomzi, 2.12.2019
Borut Zivulovic

Mariborčanke bodo danes v Lukni naredile vse, da se z Gorenjkami poravnajo v zmagah v tej sezoni.

Za zadnjih nekaj let velja, da so bitko za naslov odbojkarskih državnih prvakinj največkrat bile igralke Nove KBM Branika in Calcita Kamnik. Kot kaže, bo tokrat enako. Calcit je po šestih tekmah brez poraza z 18 točkami na vrhu lestvice, Maribor ob porazu in treh točkah manj na drugem. Državne prvakinje iz Maribora so edini poraz doživele prav s Calcitom v prvem krogu, ko je bilo v Kamniku 3:0. Tekma je veljala tudi za točke srednjeevropske lige Mevza, v kateri si ekipi po šestem krogu delita vrh lestvice s po 14 točkami.

3 točke ločijo ekipi v DP, poravnani sta v ligi Mevza

Mariborčanke in Kamničanke bodo danes spet tekmice. Ob 18. uri se bosta ekipi v Lukni udarili v osmem krogu državnega prvenstva in lige Mevza. "Calcit že od začetka prvenstva igra dobro, ne nazadnje zelo veliko vlagajo v žensko in moško ekipo. Računam, da bodo naše igralke, ki so po napornih tekmah v petek dobile prost dan, v soboto in nedeljo pa spet trenirale, pripravljene in motivirane za spopad," je povedal trener bankirk Radovan Gačić. V prvi tekmi igra njegove ekipe ni bila na pričakovani ravni. "Nisem bil presenečen. Sedaj je uigranost občutno prenovljene igralske zasedbe na veliko višji ravni in upam, da se bomo Calcitu oddolžili za poraz. Na prejšnjih tekmah so priložnost dobile nekatere, ki sicer igrajo manj. Če bo potrebno, jo bom kateri od njih ponudil spet," je dodal strateg Mariborčank, ki bo imel na voljo vse igralke.

Kamničanke prihajajo v Maribor neobremenjene, pol dela v boju za vrh lestvice v obeh ligah so s prvo zmago že opravile. Z drugo bi si priigrale še večjo točkovno in psihološko prednost. "Nimamo česa izgubiti," je kot iz topa na vprašanje, s kakšnimi željami se bodo podali v štajersko prestolnico, odgovoril trener Calcita Gregor Rozman. "Pričakujem zanimivo in izenačeno igro, tesen rezultat in veliko gledalcev. Prva tekma ni bila merilo, kdo je boljši. Obema ekipama se je poznala neuigranost, sedaj pa so že vidni približni obrisi igre, kakršne si želim. Verjetno je podobnega mnenja tudi trener tekmic. V Maribor bomo pripotovali z vsemi najboljšimi, in če bodo tudi državne prvakinje v najboljši postavi, bodo gledalci zagotovo uživali," je sklenil Rozman.

Škorc proti učitelju
Privrženci odbojke v Mariboru bodo danes spet v precepu, kam naj se podajo, ali v Lukno ali v dvorano Tabor. Morda celo v obe, saj bo moška tekma lige Mevza med Mariborom in zagrebško Mladostjo v dvorani Tabor ob 20. uri. Zagrebčani imajo kakovostno igralsko zasedbo, prvak Hrvaške je v kvalifikacijah za ligo prvakov šele na zadnji stopnici klonil proti Benfici Lizbona. Njihov trener Rade Malević je nekdanji jugoslovanski reprezentant in večkrat selektor Hrvaške, v sezoni 1996/1997 pa je treniral Maribor. Za ekipo je takrat igral tudi sedanji trener Štajercev Sebastijan Škorc.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku