Kam v kamp? Hrvaška ima 13 najbolje ocenjenih kampov v Evropi

A.L., 15.2.2020
Profimedia

Najbolje ocenjeni v Evropi so nizozemskimi kampi, na drugo mesto v ocenjevanju za sezono 2020 se je uvrstila Hrvaška. "Največjo težo pri končni oceni pa prinese urejenost ter opremljenost sanitarnih objektov," pojasnjujejo ocenjevalci.

Nemški avtoklub ADAC je nedavno izdal svoj tradicionalni in vplivni vodnik po evropskih avtokampih, ki vsako leto najbolje uvrščenim prinese še večji obisk. Gre za nagrado z dolgoletno tradicijo, ki jo prejmejo le tisti kampi, ki na ocenjevanju dosežejo maksimalno pet zvezdic. Med njimi za zdaj še ni slovenskega kampa. Kot poroča spletna stran Avtokampi.si, so nemški inšpektorji med ocenjevanjem strogi. "Največjo težo pri končni oceni pa prinese urejenost ter opremljenost sanitarnih objektov. Pomembna je tudi urejenost kamping parcel, bogat izbor dodatne ponudbe animacije, restavracij in trgovin ter urejenost plaže in bazenov," so zapisali na spletni strani Avtokampi.si.

Hrvaški kampi v ocenjevanju za sezono 2020 v povprečju dobili oceno 3.7

Medtem ko Slovenci na tako dobro ocenjen kamp še čakamo, so uspešnejši Hrvati, ki imajo med najboljšimi kar trinajst kampov. "Hrvaški kampi so v ocenjevanju za sezono 2020 v povprečju dobili oceno 3.7, kar jih uvršča na drugo mesto, takoj za nizozemskimi kampi, ki se lahko pohvalijo z oceno 3.9. Sledijo kampi v Franciji (3.5), Italiji (3.4), Španiji (3.3) in Avstriji (3.3). Najboljše kampe na Hrvaškem najdemo v Istri, kjer imajo 6 kampov, ki so po kategorizaciji ADAC ocenjeni s 5 zvezdicami, sledi Kvarner s 4 Superplatz kampi in Dalmacija s 3 kampi," pojasnjujejo na strani Avtokampi.si.

Hrvaški kampi, nagrajeni z nazivom ADAC Superplatz, so Kamp Aminess Maravea Resort – Novigrad, Kamp Aminess Sirena - Novigrad, Kamp Lanterna Premium Resort – Poreč, Kamp Istra Premium Resort - Funtana, Kamp Valalta – Rovinj, Kamp Val Saline – Rovinj, Kamp Omišalj – otok Krk, Kamp Krk Premium Resort – otok Krk, Kamp Baška Beach Resort – otok Krk, Kamp Čikat - Mali Lošinj, Kamp Straško – Novalja, otok Pag, Kamp Šimuni - otok Pag in Kamp Zaton – Nin, Zadar.

Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku