Kako uživati kavo, da ne škodujemo svojemu zdravju

L.P. L., 19.8.2019
Profimedia

Ne uživajte je na prazen želodec. Jutranja kavica, če jo pijemo na tešče, lahko privede do mnogih, tudi resnih bolezenskih težav.

Skodelica kave na prazen želodec lahko škoduje našemu telesu in to je dejstvo, pravijo strokovnjaki. Ko se prebudimo, nikakor ne bi smela biti prva stvar, ki jo zaužijemo, kava. Ta lahko močno razdraži želodec, in če je to početje dolgoletno, lahko pusti tudi trajne posledice, kot je na primer pekoča zgaga.

Če želite shujšati in namesto zajtrka pijete le kavo, ne delate prav. Ko pijete kavo na prazen želodec, se ustvari želodčna kislina, ki razgrajuje hrano. A ker v želodcu hrane ni, ne opravi svojega dela in ta kislina lahko s časom poškoduje stene želodca.

Jutranja kava na prazen želodec ne zagotovi energije

Ni res, da bi jutranja kava na tešče zagotovila dovolj energije. Če je želodec prazen, je ne bo. Povzroči pa lahko gastritis in celo čir na želodcu, opozarjajo strokovnjaki.

image
Profimedia Črna kava brez vsega lahko pomaga pri hujšanju.

Kako piti kavo, da ta ne naredi škode za naše zdravje?

Jutranja kava vam ne bo škodila, če jo boste pili pravilno. Strokovnjaki svetujejo, da svojo prvo kavico popijete dvajset minut do pol ure po zajtrku. Če je le mogoče, naj bo ta brez dodatkov sladkorja in mleka. Takšna prava kava celo pomaga pri razgradnji hrane in pospeši metabolizem.

Če dnevno popijete več kot eno kavo, vedno pazite, da jo boste pili po obroku. Na tak način bo vašemu telesu prinesla korist. Dokazano je, da kava po kosilu pomaga, da se maščobe iz hrane razgradijo hitreje in prepreči, da bi se nalagale v telesu.

Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku