Jure Travner: Nahranil je dojenčka, zdaj bi še svojo športno lakoto

Aleš Mišič, 30.11.2019
Andrej Petelinšek

Na današnjem obračunu z Muro bodo Celjani doma iskali zmago, obljublja njihov kapetan Jure Travner

V predzadnjem krogu jesenskega dela prvenstva nogometaši Celja danes gostijo Muro. Dvoboj četrtega in petega moštva na lestvici bo pravi derbi. Kapetan Celjanov Jure Travner je bil pripravljen na pogovor, ko je nahranil hčerko, ker je bila mamica odsotna. Lani se jima je rodil Jan, pred dobrimi štirinajstimi dnevi je levi bočni branilec dobil še Evo. Kako bo pa s prehrano nogometašev? Tekma bo po kosilu, ob 13.50. "Vsako leto so proti koncu prvega dela tekme tako delegirane. Mislim, da to ne bo vplivalo na nikogar. Igral sem že v vseh mogočih terminih."

Za grofi sta spodrsljaja, pred dvema tednoma so remizirirali z Rudarjem, pred enim izgubili proti Olimpiji, ki so jo muraši v 16. krogu premagali, Celjani pa so takrat nazadnje vknjižili tri točke, s 4:0 so bili boljši od Triglava. Da je Mura še posebej disciplinirana in neugodna ekipa, poudarja prvi mož grofov. "Imajo svoj način igranja, so izredno kompaktni, zato se jim je treba zoperstaviti z enako mero agresivnosti. Mislim, da bo to prava tekma ekip z zgornjega dela lestvice, na kateri bomo zagotovo iskali zmago."

image
Aleš Cipot

Celje se je v zadnjem času oddaljilo od slovenskega vrha, uspeh za ponovni priključek bi bil nujen. Za tretjim Aluminijem zaostaja šest točk, za Muro štiri, pred najbližjim zasledovalcem (Domžalami) pa ima lepo prednost devetih točk. "Imamo cilj, ki niti ni skrivnost. To je mesto, ki vodi v Evropo. Še vedno smo blizu. Nekaj več točk bi si želeli na kontu, ampak če smo iskreni, tudi ne smemo biti preveč razočarani. Ekipa je mlada, bilo je nekaj nihanj. Še veliko prostora je za napredek. Naredili bomo vse, da bi se spomladi še malo povlekli proti vrhu."

Celje je razvojni klub, pravi, zato je kot starejši igralec dobil manj priložnosti. Po uvodu sezone, ko je bil 34-letnik standardni član prve enajsterice, ga je Dušan Kosić redkeje pošiljal na igrišče, je pa na zadnji tekmi proti zmajem spet dobil vseh 90 minut. "Želel bi si več igrati, ampak ko sem dobil priložnost, sem vedno razmišljal, da bi lahko igral včasih še bolje. V povprečju sem zadovoljen s svojimi predstavami, vedno pa se da bolje, sploh z večjo minutažo se lahko forma dvigne na višjo raven."

Če Celjani s 6:0 (proti Triglavu) držijo najvišjo ligaško zmago sezone, so v zadnjih dveh tekmah izenačili negativni klubski rekord - prejeli so po tri gole. "Prvenstva so po navadi dobivale ekipe, ki imajo najboljše obrambe. Tu imamo rezervo in veliko prostora za napredek. Imeli smo težave s poškodbami, sploh na desnem boku so bile menjave. Morda je to razlog, vendar stanje ni katastrofalno," je sklenil Jure Travner.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku