Junakinja reševanja na Krvavcu spregovorila za turške medije, to je povedala ...

M.R., 16.2.2020
Facebook/PU Kranj

O reševanju 12-letnega dečka, ki je na smučišču na Krvavcu ta teden visel s sedežnice in bi se lahko precej hudi poškodoval, saj je bila sedežnica od tal dvignjena okoli 10 metrov, poročajo tudi turški mediji. 

Dečka je na sedežnici pomagala pridržati 19-letna Turkinja Sila Kara in turška agencija Agencija Anadolu povzema njeno zgodbo. "Odvrgla sem smučarske palice in si z usti snela rokavice. Ko sem jih snela, je jokal in vpil, 'prosim drži me z obema rokama'," Kara opisuje zgodbo in dodaja, da je dečka tako držala približno 15 minut. 

Dodala je, da so potem prišli policisti in delavci na smučišču in da ga je nato izpustila v mrežo, ki so jo napeljali spodaj. "Potem sem še preverila, kako je z otrokom, in povedali so mi, da je z njim vse v redu in da nima težav," je še povedala. 

Pohvalila pa se je tudi, da jo je policija iskala prek medijev in da ji je nato predstavnik policije izročil medaljo za pogumno dejanje. Na koncu pa turška agencija navaja še njene besede, da se je čutila obvezana, da pomaga rešiti človeško življenje in da je zelo vesela, da ji je to uspelo.

​Spomnimo, da je pri reševanju sodelovalo deset oseb. Nesreča se je zgodila, ko se je otrok med vožnjo najverjetneje premaknil preveč na rob sedala in po nekaj deset metrih vožnje zdrsnil pod zapiralo sedežnice, kjer sta ga pred padcem v globino z rokami uspela ujeti in zadržati dva druga smučarja. Delavec smučišča je sedežnico takrat ustavil, pod njo pa so delavci na smučišču, mimoidoči in policist hitro raztegnili zaščitno mrežo, s katero so močno ublažili okoli 10-metrski padec proti tlom. Otroka so nato že na smučišču oskrbeli reševalci.

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku