Jesenski seniorski večer

Filip Matko Ficko, 25.9.2018
FIlip Matko Ficko

Na terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bil tretji četrtek v letošnjem devetem mesecu, tj. 20. septembra, na programu tradicionalni seniorski večer glasbe, pesmi, plesa in zabave. Pripravili so ga DOSOR-jevi prostovoljci.

Tokrat zunanja prostovoljka Marija Erveš in medicinska sestra Monika Vogrinec, stanovalka Ema Matijevič je donirala pecivo, a za glasbeni in pevski del je poskrbel »one man band« (en mož orkester) Štefan Sečko Legijaš, ki kot DOSOR-jev prostovoljec že vrsto let prihaja z Vaneče v Prekmurju.

image
FIlip Matko Ficko En mož orkester: Štefan Sečko Legijaš.
 

Pri slednjem, pri glasbeniku Štefanu, so si posamezni udeleženci zabavnega večera lahko naročali glasbo po želji, zaplesali so v parih, v krogu, pa tudi plesno kačo so oblikovali. Plesni koraki so bili v glavnem v ritmu polke, valčka in tanga, a tudi melodije za kolo je Legijaš »pričaral«. K veliko znanim melodijam so lahko pritegnili vsi s svojimi glasovi.

image
FIlip Matko Ficko Za ples niso prikrajšani vozičkarji.
 

Da prihaja v deželo jesen, je v pozdravnem nagovoru opomnila prostovoljka Marija Erveš, a s seboj prinesla domače grozdje, sorto jurka s svojih brajd pri domačiji. Sladke modro-vijolične kroglice so udeleženke in udeleženci seniorskega večera kar hitro pozobali, a tega niso bili deležni tisti, ki so tokrat glasbo, pesmi in ples spremljali s svojih balkonov.

image
FIlip Matko Ficko Grozdje jurka z domačih brajd.
 

Za zaključek ob 21. uri, po treh krepkih zabavnih uricah, se je skupinica hrabrih objela ter skupaj zapela pesmico za lahko noč in v tokratno slovo.

image
FIlip Matko Ficko Oblikovala se je tudi plesna kača.
Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku