Jesenska »Ribičija je terapija«

Filip Matko Ficko, 26.9.2018
Filip Matko Ficko

Po spomladanski aktivnosti »Ribičija je terapija« je enaka aktivnost sledila za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, tudi jeseni. Zunanji prostovoljci (ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš, spodaj podpisani ter prostovoljca – ribiča: Marjeta Lorber in Jože Robar), so v sodelovanju z medicinsko sestro Klaudijo Zemljič in njenimi sodelavkami v DOSOR-ju (Renata Plečko Radman in Ljudmila Gaber) to aktivnost pripravili in izvedli v torek, 25. septembra, med 9. in 12. uro dopoldne pri Gustijevem ribniku v Boračevi.

Športnega ribolova se je udeležila osmerica stanovalcev DOSOR-ja, ki so torej nekaj več kot dve uri (vmes je namreč bila tudi malica s toplim čajem) namakali trnke ter skupno ujeli 21 rib, ki so jih vrnili v vodo. Vsi so za svojo tokratno »pridnost« prejeli pisna priznanja, prvi trije pa medalje: Smiljan Homec (za ulovljenih devet rib) za prvo, Marjan Gašpar (za štiri ulovljene ribe) za drugo in Jože Glažar (za tri ulovljene ribe) za tretje mesto.

image
Filip Matko Ficko Vsem priznanja ob zaključku.
image
Filip Matko Ficko Vsestranska pomoč začetniku.
 

Ostali so vsi ujeli po eno ribo: Jože Urankar, Drago Fujs, Vladimir Bezjak, Rafael Lapajne in Gabriel Driggs.

image
Filip Matko Ficko Ribica se je ujela.
 

Priznanja so prejele tudi spremljevalke, ki so se udeležile športnega ribolova: Klaudija Zemljič (ulovila pet rib), Diana Pregl (ulovila tri ribe) – na počitnicah iz Avstralije, Ljudmila Gaber (ulovila eno riba) in Renata Plečko Radman (ulovila eno riba). Tako je bil rezultat tokratnega športnega ribolova v korist stanovalcev (bilo jih je tudi enkrat več!) 21 : 10!

image
Filip Matko Ficko Jesenska »Ribičija je terapija«.
 

Toda glavna organizatorka, Marija Erveš, ki ob ribniku ne hodi z ribiško palico, pač pa z beležko in pisalom, si je tokrat zaslužila naziv »račja pastirica«, ker je skoraj ves dopoldan okrog Gustijevega ribnika nagovarjala tamkajšnjo jatico rac, da se naj z njo fotografira.

image
Filip Matko Ficko »Račja pastirica« Marija Erveš.
 
Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku