Jekleni kirurg ruši rekorde

Tomaž Ranc, 7.10.2019
Arhiv Večera

Koroški triatlonec Brane Breznikar, po poklicu kirurg, je postavil svetovni rekord v triatlonu v svoji kategoriji Ironmana ter se že sedmič uvrstil v finale slovitega tekmovanja na Havajih.

Koroški triatlonec Brane Breznikar iz Kotelj je v Barceloni dosegel nov velik uspeh. V nedeljski triatlonski tekmi - plavanja, kolesarjenja in teka - je v skupni razvrstitvi v svoji kategoriji, to je nad 65 let, zmagal. Njegov rezultat pomeni, da se je ta koteljski kirurg znova - že sedmič v življenju - uvrstil na finale tekmovanja Ironman na Havajih.

"Bilo je fenomenalno, vse mi je šlo po maslu", nam je le nekaj minut po tem, ko je pretekel v cilj, dejal Breznikar. "Kolo mi je šlo tako dobro, da sem se odpovedal previdnostnemu načrtu in kar "teral" naprej, ampak tudi potem na teku je šlo vseeno zelo dobro. Plaval sem nekoliko z rezervo. Generalno pa mislim, da sem danes res dosegel izvrsten čas," je dejal Breznikar. S časom 10:15:08 je namreč za pet minut izboljšal tudi svetovni rekord v tej starostni kategoriji Ironmana, uradna razglasitev in podelitev priznanj je v Barceloni danes. 

Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku