Jan Repas: Kako visoki so mariborski cilji, mi sploh ni treba ponavljati. Vsi vemo, kaj zahteva klub in kaj navijači

Marko Kovačevič, 30.7.2020
Tadej Regent

Novinec med vijoličastimi verjame, da lahko v Ljudskem vrtu spet ujame ritem, ki ga je izstrelil v eno najmočnejših lig v Evropi

Če kdo, je Jan Repas komaj čakal, da se začne novo nogometno leto. V Ljudskem vrtu ni popoln novinec, v finišu prejšnje sezone ga je spoznal, a na debi v vijoličastem še čaka. "Z ekipo sem treniral že dva tedna. Prvi vtisi so super. Tekme so se vrstile na tri dni, tako da veliko ekipnih treningov nismo imeli, bolj smo vadili v manjših skupinah. Dopust je bil kratek, a smo komaj čakali, da se začne nova sezona in se vse drugo pozabi," je pred prvim treningom dejal otrok Domžal, ki se je na Štajersko iz francoskega Caena preselil kot prost igralec. Preden se je 23-letnik s tremi nastopi za slovensko reprezentanco zapodil na igrišče, je odgovarjal na vprašanja novinarjev.

O dolgem čakanju na prvo tekmo: "Zadnjič sem igral na koncu zime, zelo dolgo pavzo sem imel. Težko je, ko med karanteno treniraš sam doma. Neučakan sem že, da se začne zares."

O francoski izkušnji: "Nimam biti kaj razočaran, vse je dobrodošlo. To se v življenju zgodi vsakemu igralcu."

O pričakovanjih v novem klubu: "Želim se vrniti v ritem, odigrati čim več tekem, hkrati pa seveda z ekipo ujeti čim več zmag. Kako visoki so mariborski cilji, mi sploh ni treba ponavljati. Vsi vemo, kaj zahteva klub in kaj navijači."

"Težko je, ko iz tedna v teden treniraš, ostali pa igrajo"

O sprejemu v slačilnici: "V redu, super! Veliko lažje je kot priti v Francijo, kjer ne znaš jezika, ne poznaš nikogar. Francoščine sem se sicer naučil, a bi se zdaj moral vsak teden pogovarjati s kom iz Francije, da bi to obdržal. Nikoli ne veš, ali bom ta jezik še kdaj potreboval. (Smeh.) V Mariboru je komunikacija veliko lažja pa še nekatere igralce sem že poznal."

O ponudbi Maribora: "Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem kaj dosti razmišljal. Zdela se mi je dobra opcija za naslednjo postajo v karieri. Jan Mlakar se je tukaj dobro znašel, v Mariboru je nase opozoril klube iz tujine."

image
Tadej Regent Nogometaš s Količevega pri Domžalah že dva tedna trenira z novimi soigralci, še dva ga ločita od prve resne preizkušnje. 

O svojem mestu na igrišču: "Lahko igram na več pozicijah, tudi na krilu, se pa v prvi vrsti vidim v zvezni liniji. Trener bo odločil, kam me bo postavil. Že prej sva se veliko pogovarjala, povedal mi je, kako me vidi, kako hoče, da igram. Bo pa zdaj, ko lahko igram, verjetno nekoliko drugače."

O zaključku prejšnje sezone: "Težko je, ko iz tedna v teden treniraš, ostali pa igrajo. Je pa tudi to bilo treba dati skozi. Liga je napredovala, močnejša je. Več ekip se je praktično do zadnjega kroga borilo za naslov prvaka, za prvo mesto je treba biti boljši kot pred nekaj leti."

O odzivih iz Domžal: "Mislim, da niso zamerili in da razumejo, zakaj sem se odločil za Maribor. Kakšnega uradnega klica, ki bi me vabil nazaj v Domžale, nisem dobil. Tudi sporočila nekdanjih soigralcev so bila zelo pozitivna, nobenih problemov ni bilo."

O bratskem spopadu: "Brat Žiga igra v Domžalah. Ima nekaj težav s poškodbami, a upam, da bo čim prej to pozdravil. Zdaj že trenira s člansko ekipo."

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku