Izteka se najbolj karmično leto tega tisočletja: "Leto 2020 bo nekakšen vrtiljak," pravi numerologinja

P.K., 2.12.2019
Profimedia

Za numerološki vpogled v števila, ki nosijo energijske zapise, s katerimi vplivajo na naše življenje, smo zaprosili Lili Sorum, ki se z numerologijo ukvarja že več kot 15 let. Kaj nas časa v letu 2020?

Leto 2020 bo nekakšen vrtiljak, gor - dol, pa levo - desno.

Izteka se leto 2019, ki ste ga numerološko označili za najbolj karmično leto tega tisočletja. Kako lahko najbolje razumemo besedo karma?

Numerologija karme ne označuje negativno. Opisuje jo kot uravnovešanje energij ter učenje, ki je seveda zahtevnejše in pomembnejše. Leto 2019 je bilo eno izmed obdobij človeštva, v katerem se je kazala naša tema, povezana s karmičnim številom 19 in zaradi te končnice je namreč leto dobilo oznako "karmično".

Torej, število 19 označuje pohlep, ego ter vse večji razkol med tem, kar je sveto in tem, kar si lahko dovolimo. V letu 2019 je tema ali nepredelana karma prihajala toliko bolj do izraza. Požig deževnega gozda v južni Ameriki zavoljo profita je lep primer pohlepa, ki se ne ozira na nastalo škodo za življenje planeta.

S stališča numerologije v tovrstnih primerih govorimo o novo ustvarjeni karmi in ne o predelani karmi. Gre za dejanja, ki imajo resne posledice. Karma ni kazen. Je posledica in hkrati priložnost, da ravnamo bolje. Če se ozremo na stanje v svetu (rasizem, pohlep, policijsko nasilje), bi dejala, da nas čaka še kar nekaj dela.

image
Osebni arhiv Lili Sorum, numerologinja
Na ravni človeštva govorimo o času (ponovnega) prepoznavanja pravih človeških vrednot in skupnega dobrega. Denimo primer dečka Krisa je lep primer nesebične pomoči večje množice.
 

Kaj bistvenega smo se kot posamezniki in kot družba lahko naučili v tem letu?

Posameznik je bil nemalokdaj postavljen v situacijo, v kateri bi lahko malo (ali veliko) pogoljufal. V igri so lahko milijoni ali zgolj pisalo, ki ga odnesemo iz pisarne. Kraja je kraja, le možnosti in vrednosti kraje so različne. Naša lastna integriteta je najbolj na preizkušnji, kadar smo v stiski ali naj bi bili zaradi krivičnosti situacije (po našem mnenju) upravičeni do prikrojevanja ali ignoriranja pravil. Podobne situacije so se kar vrstile na področju medsebojnih odnosov, v poslu itd.

Na ravni človeštva govorimo o času (ponovnega) prepoznavanja pravih človeških vrednot in skupnega dobrega. Če se vrnemo k požigu deževnega gozda: posledice teh dejanj bomo občutili vsi – okoljevarstveniki in znanstveniki so ga označili kot resno grožnjo pljučem sveta. Kot celota se učimo vpliva posameznika. Vpliv javnosti ali skupnosti je vse bolj očiten. Denimo primer dečka Krisa je lep primer nesebične pomoči večje množice.

image
Profimedia V prihajajočem letu bo opazna ključna razlika med osebami, ki delajo na sebi in med tistimi, ki venomer krivijo za vse okolico ter morebitno stisko tlačijo v sebe, pravi Lili Sorum.
 

Kaj pomeni, če smo sprejeli lekcije tega leta in počistili s svojo karmo? Kako se bo to odslej odražalo v našem življenju?

Zavedati se moramo, da s karmo težko kar pometemo enkrat za vselej. To ni madež, ki bi ga odstranili z dodatkom Vanisha (nasmeh). Dejanja vsakega dneva posebej odločajo, ali je ali ni karmični zapis v nastajanju. Mnogokrat smo preveč usmerjeni v preteklost in karmo, ki smo jo ustvarili ter tako spregledamo, da jo ustvarjamo prav vsak trenutek.

Opazna bo ključna razlika med osebami, ki delajo na sebi in med tistimi, ki venomer krivijo za vse okolico ter morebitno stisko tlačijo v sebe. Prvi bodo kljub preobratom, ki jih prinaša leto 2020 nekako stali na svojih nogah in se soočali s pretresi, slednji pa bodo najverjetneje (grobo) postavljeni pred ogledalo svojih dejanj in izogibanja.

Najbolj očitna razlika bo v sami odzivnosti na krizne situacije, katere se nam nedvomno obetajo.

Preden se leto dokončno poslovi, je pred nami še en zanimiv dan z vidika števil, 12. 12. 2019. Kaj nam sporočajo številke tega dne?

Število 12 nas uči povezovanja z drugimi preko zavedanj lastne individualnosti. Torej, 'kdo sem jaz v povezavi s svetom'? Na dotični dan se lahko vprašamo, kaj prinašamo v svet in kje postavljamo mejo svetu. Določene osebe težko zaupajo in se stežka odprejo, drugi pa so morda preveč vsiljivi z deljenjem ali zaupanjem svoje intime.

Naslednji zanimiv datum, ki zgoraj opisano uravnoveša, bo 21. 12., ko pa odločamo, kdo ima sveto mesto v našem življenju. Na ta dan bi se lahko zgodilo, da bomo začutili močno potrebo po spremembi v naših odnosih.

Kakšne energije napoveduje leto 2020?

Leto 2020 bo nekakšen vrtiljak, gor - dol, pa levo - desno (smeh). Energija se bo hitro spreminjala, čeprav bi lahko bil prisoten občutek, da je venomer isto (vrtenje v istem krogu). Možne bodo reprize iz preteklosti, če se lahko tako izrazim. Marsikaj, kar se bo znova obudilo (odnos, čustva, navade), se bo prebudilo, da bi imeli epilog in ne ponovnega začetka. Bodimo previdni, koga in kaj ponovno spuščamo v življenje, saj se je najverjetneje znova pojavilo z namenom zdravljenja ter zaključka in ne srečnega konca, kot to vidimo v filmih.

Poudarek bo na fizični realnosti, zato se osredotočimo na svoje zdravje in telo. Vse nas vsaj na enem področju življenja, kjer smo preveč zasanjani, čaka hladen tuš, ali kot bi rekli: trenutek realnosti. Ne se tega ustrašiti! Kaj ni bolje vedeti, da je nekaj bolj kot ne pravljica kot pa realnost?

image
Profimedia Vse nas čaka leto, v katerem bomo spoznali drugo plat sebe in drugih, z numerološkega vidika napoveduje število 2020.
Predvsem bodimo v stiku s svojimi čustvi.
 

V katerem mesecu, ali morda dnevu, prihajajočega leta bodo energije najbolj intenzivne?

Na področju odnosov in čustvenosti bi izpostavila februar. Sicer pa bomo nihajoče energije zaznavali tekom celotnega leta, morda najbolj junija in kasneje znova avgusta. Tudi september ne bo najbolj nedolžen.

Katero področje bo prevladujoče izstopalo in nam postreglo z največ izzivi? Odnosi, denar, zdravje, družina in dom?

Zaradi močnega vpliva števila 2, vpetega v število 0, bodo to odnosi, tudi dom in družina in pa predvsem sprejemanje drugačnosti. Strah pred drugačnim se bo okrepil, z namenom, da bi ga premagali. Slednje se bo odražalo predvsem na svetovnem odru. V naši notranjosti pa bi se lahko počutili vse bolj ujete, saj si morda ne dovolimo biti drugačni. Saj veste, kaj pravijo, ''rodil si se kot original, ne bodi kopija''.

Kako se lahko kar najbolje pripravimo na vse izzive?

Predvsem bodimo v stiku s svojimi čustvi. Dovolimo si odzivati drugače kot sicer. Ne zgolj drugače, ampak naravnost obratno, nasprotno kot smo vajeni. Vsi imamo v sebi svetlobo in temo, zato se ne ustrašiti lastne jeze, žalosti, občutka praznine … Ne enačite sebe s temi občutki! Ko imamo virozo, se tudi počutimo klavrno, a vemo, da bo minilo. Tudi leto 2020 bo minilo. Predvsem si dovolimo biti, kdor smo, brez da bi škodovali okolici.

Število 2 povezujemo z odnosi, medsebojnim povezovanjem, komunikacijo, razumevanjem in potrpežljivostjo. Ena izmed najbolj pomembnih lekcij, ki nam jo nosi, pa je razlikovanje med zdravim prilagajanjem (kompromis, dogovor) in podrejanjem, ko sebe izničimo bodisi zavoljo druge osebe ali koristi.

Nam poveste, kako si lahko vsak posameznik izračuna tudi svoje numerološko osebnostno število?

Pravzaprav imamo pet osebnih numeroloških števil, katera izračunamo iz našega rojstnega datuma, imena in priimka kot ob rojstvu. Kombinacija le-teh nudi celostni vpogled ali opis osebe. Težko bi izpostavila samo eno kot najpomembnejše. Najbolj pogosto računamo število življenjske poti, ki je pravzaprav seštevek našega dneva rojstva.

Kaj je število življenjske poti?
To je seštevek rojstnega datuma do ene same številke.
Primer: oseba rojena 30. 1. 1976 ima število življenjske poti 9.

Pod kakšnim vplivom leta bodo posamezna osebnostna števila?

Če se osredotočimo na število življenjske poti, bi dejala, da bodo najbolj čustveno izpostavljeni tisti s seštevkom 2, 3, 6 in 9. Predvsem za njih je pomembno, da zdravijo kakršnokoli zavrnitev, izgubo, razočaranje iz preteklosti in pa strah (pred samoto, preteklostjo, prihodnostjo) v tem času.

Tisti s seštevkom 4 in 7 se bodo najbolj racionalno lotevali čustvenih dražljajev, a ob tem ugotavljali, da glava pri čustvih prav nič ne pomaga. Čustva občutimo, jih ne razmišljamo. Za te osebe je pomembno, da prisluhnejo svojemu srcu in šele nato glavi.

Osebe s seštevkom 1, 5 in 8 pa se bodo soočale s premagovanjem lastnih omejitev. Za njih je pomembno, da čustva okolice ne odločajo o tem, kdo oni menijo, da so. Čeprav načeloma ne funkcionirajo na način, da bi jih okolica determinirala, bi lahko v letu 2020 presenečeno ugotovili, koliko dobesedno najstniško uporniških vzorcev še nosijo v sebi.

Vse nas čaka leto, v katerem bomo spoznali drugo plat sebe in drugih. Zato nam bo vse prej kot dolgočasno. Učimo se sprejemanja drugačnosti in sočutja – tudi do tistih, za katere menimo, da si ga ne zaslužijo. No, in seveda tudi sočutja do nas samih za tiste primere, ko menimo (vemo), da bi lahko ravnali bolje.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku