Izraelci so v Stožice prišli po zmago: "Trpeli bomo, oboji"

Zoran Mijatovič, 9.9.2019
Reuters

Letalska zamuda Izraelcev ni zmedla, zmaga Slovenije proti Poljski pa ne presenetila

Z zamudo so Izraelci včeraj proti večeru prileteli na slovensko ozemlje, a kaj preveč se s tem niso obremenjevali. "Igral sem v Rusiji. Na take stvari sem navajen. To na našo predstavo na tekmi ne bo vplivalo," je odločno dejal izraelski kapetan Bibras Natkho, zdaj član srbskega Partizana. Pa ne le, da so Izraelci prišli kasneje, kot je bilo načrtovano, še slabo popotnico so prinesli. Le remi proti Makedoniji jim je otežil tako želeno uvrstitev na Euro: "Resda smo pričakovali zmago. A ne moremo zdaj jokati za točkami, ki smo jih izgubili. Nič se ne da spremeniti. Gledati moramo naprej."

Manko dveh točk bo bolel še vsaj do nocojšnjega obračuna, se zaveda tudi selektor, Avstrijec Andreas Herzog: "Zdaj moramo nujno zmagati, sicer nam bo postalo res težko. Za ta dosežek potrebujemo izjemno tekmo. Možnosti so 50:50, kot pri večini tekem v skupini. Želimo se izogniti napakam. Nikdar ne veš, kaj lahko odloči. Morda tudi en sam prosti strel. Že prej smo vedeli, da je skupina težka, in to se je potrdilo. Vsekakor smo doslej doma pustili preveč točk, tako proti Severni Makedoniji kot v prvem krogu proti Sloveniji." Oba izraelska "kiksa" sta se končala z 1:1, a to za povratno tekmo ne pomeni nič, menita oba sogovornika. "Vsaka ekipa raste, vsaka tekma ustvari nove situacije in priložnosti. Tudi v gosteh je drugače igrati kot doma," poudarja Natkho.

Čeprav tudi zaradi daljšega letalskega poleta veliko časa niso imeli, so si Izraelci po kratkem obisku družin že ogledali zmago Slovenije nad Poljsko. "Nič presenetljivega ni to," je današnje tekmece pohvalil Herzog. "Zdaj so si Slovenci okrepili samozavest. To bo tekma, na kateri bosta ekipi trpeli. Vemo, da bodo Slovenci dali vse od sebe, zato moramo tudi mi. Ne glede na vse prihajamo po tri točke, to je naša služba." Za razliko od Poljakov pa bodo igrali proti manj odločnemu dvanajstemu igralcu - do nedelje zvečer je bilo za dvoboj prodanih "le" 8000 vstopnic.

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku