Izlet v Lendavo

Ivan in Olga Kos, 19.10.2018
Ivan in Olga Kos

V četrtek, 11.oktobra 2018, sva šla Vandrovčka iz DU Zagorje ob Savi na izlet, ki ga je organiziralo Društvo invalidov Zagorje ob Savi.

Peljali smo se v Lendavo. V Termah Lendava smo se razvajali v dveh notranjih bazenih, še bolj pa smo uživali v zunanjem bazenu, kjer smo se nastavljali toplim sončnim žarkom.

image
Ivan in Olga Kos

Po kopanju sva se sprehodila skozi Apartmajsko naselje Lipov gaj, do subfosilnega hrasta, ki je naravna znamenitost iz gramoznice pri Petiševcih. Hrast naj bi bil star okoli 1600 let, našli pa so ga 1981. leta. Zraven je na ogled tudi stara preša.

image
Ivan in Olga Kos
image
Ivan in Olga Kos

V restavraciji hotela Lipa smo imeli kosilo. Tam sva poskusila tudi perece - prekmurske prestice.

 Po kosilu smo se odpeljali v naselje Dolgovaške gorice, ki spada v občino Lendava. Ogledali smo si moderni razgledni stolp Vinarium Lendava, ki je prava turistična atrakcija. Je najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Visok je 53,5 m. Na razgledno ploščad na višini 42 m, se lahko povzpneš z dvigalom ali pa prehodiš 240 stopnic. Z njega lahko opazuješ ravnice in gričevja po Sloveniji, Madžarski, Avstriji in Hrvaški.

image
Ivan in Olga Kos
image
Ivan in Olga Kos
image
Ivan in Olga Kos

Nekateri so po ogledu stolpa odšli v dnevni bar, ki se nahaja v pritličju stolpa. Midva pa sva šla do prodajne hišice pred stolpom, kjer sva poskusila prekmurski langaš.

image
Ivan in Olga Kos

Naša organizatorka Zvonka vedno poskrbi, da imamo poleg kopanja še lep in zanimiv izlet.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku