Izlet v Dobovo

Ivan in Olga Kos, 18.6.2019
Ivan in Olga Kos

V četrtek, 13. junija 2019, sva šla Vandrovčka iz DU Zagorje ob Savi na celodnevni izlet v Dobovo. Organizator izleta je bila Plus preventiva d.o.o., v sodelovanju s turistično agencijo Meteor d.o.o.

Iz Zagorja smo se peljali skozi Zidani most, Sevnico, Krško in Brežice v Dobovo. Ustavili smo se na parkirišču pri Pizzeriji Valentina, nasproti železniške postaje Dobova. Tam sta nas sprejeli njihovi predstavnici in nam predstavili podjetje, ki je bil glavni sponzor tega izleta. Predavanje je bilo zanimivo in kdor je želel, je lahko kupil njihove izdelke. Po končani predstavitvi smo imeli kosilo ob prijetnem klepetu. Po kosilu smo imeli triurno kopanje v Termah Paradiso. Pred vhodom v terme je napis: " Dobrodošli v Raju".

image
Ivan in Olga Kos

Bila sva že na pohodu skozi sotesko Pekel, si ogledala kraško jamo Pekel, se sprehodila čez Hudičev most v soteski Čepa, bila na Angelski gori, se povzpela na Nebeško goro (958 m) in prehodila Steklasovo pot do Nebes (602 m). Tokrat sva uživala v Raju.

image
Ivan in Olga Kos
image
Ivan in Olga Kos

Termalni vodni park zajema 1800 m2 vodnih površin s slapovi, tobogani, podvodnimi masažami in vrelci. Termalna voda ima veliko vsebnost zdravilnih elementov. Voda priteče iz globine 706 m, kjer ima temperaturo 54,6 °C.

image
Ivan in Olga Kos
image
Ivan in Olga Kos

Uživali smo na soncu, v topli vodi plavali in telovadili. Tudi plavanje v počasni reki je bilo prijetno. 

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku