(FOTO in VIDEO) Nočni sprejem prvakov pred Ljudskim vrtom, baklo prijel tudi Milanič

Miha Dajčman, 16.5.2019
Andrej Petelinšek

NK Maribor je sinoči z zmago v Celju tri kroge pred koncem državnega prvenstva potrdil 15. naslov državnih prvakov.

Pred Ljudskim vrtom je avtobus z nogometaši in strokovnim štabom NK Maribor nekaj po polnoči pričakalo več kot 100 najzvestejših navijačev, ki so z glasnimi vzkliki in petjem bržkone zbudili prebivalce predela ob Mladinski ulici.

Prvi je iz avtobusa, ki so ga z "bakljado" ustavili navijači, stopil Romun Alexandru Cretu, še pred letom in pol nogometaš Olimpije, ki je razvnel navijače z vzkliki "Maribor" in skandiranjem "šampioni". Sledili so mu ostali nogometaši, opremljeni z baklami, med njimi je z nasmehom na obrazu baklo visoko v zrak držal tudi trener Maribora Darko Milanič, kmalu se mu je pridružil tudi sin Mario, ki je prav tako zaposlen v klubu.

image
Miha Dajčman Darko Milanič. Slavje pred Ljudskim vrtom. 

Pred avtobusom, ki je stal na sredi ceste na Mladinski ulici, so bili ob navijačih med najglasnejšimi in najbolj energičnimi Martin Milec, Marcos Tavares in Amir Dervišević. Še posebej živahno je bilo ob prepevanju pesmi Alfija Nipiča Štajerska se veseli, ko so se nogometaši in navijači pomešali. Utrinke si poglejte v priloženem posnetku in v galeriji. 

Kako je Maribor po zmagi v Celju prišel do naslova, si preberite tukaj, na povezavi najdete tudi posnetke slavja na Stadionu Z'dežele. Do konca prvenstva Mariborčane čakajo še trije častni krogi in pokalna tekma z Olimpijo. Kako je NK Maribor nabiral prednost v prvenstvu, si preberite tukaj.

image
Andrej Petelinšek Slavje pred Ljudskim vrtom. Amir Dervišević. 
image
Andrej Petelinšek Slavje pred Ljudskim vrtom. 

Vijoličasti so iz Celja prišli oblečeni v majice s domiselnim motivom ob osvojenem 15. naslovu državnih prvakov, ki je spominjal na serijo filmov Nazaj v prihodnost (Back to the Future). Pod napisom "Nazaj v Maribor XI" je upodobljen Tamov tovornjak z registerskimi tablicami "MB ŠAMPION", ki ga vozi v vijolično majico oblečen možakar, na sovoznikovem sedežu pa je pripet pokal, ki ga prejme zmagovalec prve lige.

image
Andrej Petelinšek Slavje pred Ljudskim vrtom. Marcos Tavares. 
image
Andrej Petelinšek Slavje pred Ljudskim vrtom. Alexandru Cretu. 
image
Andrej Petelinšek Slavje pred Ljudskim vrtom. 

​Več fotografij najdete v galeriji!

Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku