(FOTO in VIDEO) Spletna anketa pokazala: Navijači pred nocojšnjo tekmo pesimistični, kaj pa nogometaši?

A.L., 13.8.2019
Andrej Petelinšek

"Vemo, kaj je naš cilj. To nas bo vodilo naprej."

Današnjo povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Rosenborgom in NK Maribor ob 19. uri si boste lahko nogometni navdušenci ogledali le prek spleta. Prenos bo namreč tako kot pri povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij proti švedskemu AIK-u le na spletni strani NK Maribor in njegovem Facebook profilu. 

Še pred pričetkom pa smo vas na družbenih omrežjih vprašali, kakšen izid napovedujete na nocojšnji tekmi. "Kako se bo nocoj zaključila povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov," smo vas spraševali in za odgovor ponudili štiri možnosti: z zmago domačinov, z remijem, s prenizko zmago Maribora in z napredovanjem Maribora.

Nocojšnjo tekmo si boste lahko ogledali na spodnjih povezavah:
Uradna spletna stran NK Maribor
Facebook stran

Na Twitterju je glasovalo 47 uporabnikov, pri čemer jih je prepričljivo največ odgovorilo, da se bo tekma končala z zmago Norvežanov. Tako je glasovalo 45 odstotkov uporabnikov družbenega omrežja. 30 odstotkov uporabnikov je prepričanih, da bo nocoj kljub nezavidljivemu položaju v Trondheimu slavil Maribor. 17 odstotkov jih meni, da se bo dvoboj končal s prenizko zmago NK Maribor, le 9 odstotkov pa, da se bo tekma končala z remijem.

Kljub pesimistični napovedi navijačev pa so nekoliko bolj optimistični mariborski nogometaši. "Hitro moramo zadeti, potem bodo tudi oni nervozni. Tudi mi vemo, kako reagirati v takih situacijah, kot se nam obeta tokrat. Rosenborg ni tako kvaliteten, da preobrat ne bi bil mogoč," je še pred tekmo povedal Blaž Vrhovec. Trener Maribora pa je dodal: "Ne bom rekel, da tukaj ne moremo ničesar izgubiti. Lahko pa ogromno pridobimo. Vemo, kaj je naš cilj. To nas bo vodilo naprej."

Marcos Tavares je na tiskovni konferenci pred treningom na stadionu Lerkendal optimistično dejal: "Ta tekma je za nas zelo pomembna. Vemo, kako se soočiti s takšnimi situacijami. V podobnih smo že bili. Smo Maribor in vse bomo naredili, da napredujemo. Borili se bomo in lahko dosežemo tri gole."

V času tekme bo v Trondheimu manj kot 10 stopinj. Marcos Tavares v teh razmerah ne vidi težav za Maribor. Tudi Milanič meni, da so te razmere lahko le prednost za njegovo ekipo. 

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku