Novi trener Ilke Štuhec: Najprej moramo priti na sneg, potem pa po korakih spet do vrha 

B.B., A.L., 10.6.2019
Večer

Novi trener slovenske kraljice smuka Ilke Štuhec je Švicar Stefan Abplanalp. Izkušeni trener je že skrbel za ameriški zvezdnici smučarskega športa Lindsey Vonn, Julio Mancuso, Švicarko Dominique Gisin in Norvežanko Ragnhild Mowinckel.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki se vrača po poškodbi kolena, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani predstavila vse člane ekipe za sezono 2019/20, na čelu z novim glavnim trenerjem, o katerem je Štajerka do zdaj molčala.

Dobrih 100 dni po poškodbi kolena v Crans Montani se najboljša slovenska alpska smučarka zadnjih let že pripravlja na novo šampionsko vrnitev v karavano svetovnega pokala. Pri tem ji bosta pomagala tudi kondicijski trener Jani Gril in fizioterapevt David Kukovec, ki bo med sezono, tudi kot nadzornik kondicijskega dela, potoval s smučarsko karavano.

"Imela sem nekaj časa, da vse skupaj temeljito premislim in se srečam z vsakim posebej. Pomembno je, da se razumemo in se lahko skupaj začutimo, da lahko potem skupaj funkcioniramo," je uvodoma ob predstavitvi dejala dvakratna svetovna smukaška prvakinja, ki se bo z novim trenerjem pogovarjala v nemščini in angleščini.

"Super sem, treniram normalno. Vesela sem, da treniram z novimi pristopom. Še vedno se vse skupaj čuti kot igra, vsak dan najdem nek nov izziv oziroma mi ga najde Jani (Gril)," je še dodala.

Pomembno vlogo pri izbiri novega trenerja je odigral serviser Štuhčeve Aleš Sopotnik. "Aleš je bil moj serviser v ZDA, ko smo se srečali, je to bil dober pogovor. Imel sem srečo delati z dobrimi športniki, z njimi sem veliko uspeha. Lindsey in zdaj Ilka - to priložnost sem moral zagrabiti in se veselim sodelovanja," je dejal Stefan Abplanalp.

V prejšnji sezoni je švicarski strokovnjak malce izpregel, treniral je ekipo do 16 let. "Veliko sem bil doma. Toda, če bi me poklicala Ilka ali Lindsey, bi premislil. Z mojimi izkušnjami bom poskušal nadaljevati njeno odlično kariero." In kaj bo v novi sezoni cilj? "Ilka ima agresiven stil, napada skozi celo progo in to ji je prirojeno. To bomo poskušali obdržati, ob tem, da bo v cilj prišla zdrava. Poskušali bomo nadgraditi njeno znanje, delali bomo na taktiki ... Najprej moramo priti na sneg, potem pa po korakih spet do vrha."

 

Anketa

Ali radi gledate slovenske filme?

Sudoku