Igrice pri knapih: žrtve so padle, karavana gre naprej

Borut Planinšič ml., 11.8.2019
Andrej Petelinsek

Rudar pred Olimpijo: Almir Sulejmanović je svoje povedal, Marijan Pušnik noče, Jani Žilnik se je bal težjega začetka.

Po šokih v prejšnjem tednu, po prekinitvi sodelovanja s trenerjem Almirjem Sulejmanovićem, nato še s športnim direktorjem Marijanom Pušnikom, ki jima je v tem tednu sledila Sulejmanovićeva izjava za javnost, nogometni Rudar koplje rove k bolj mirnim časom. Direktor velenjskega kluba Marko Čepelnik, ki bi lahko pojasnil, ali je že mir, je bil v petek še na dopustu. Sulejmanović je povedal svoje.

image
Saso Bizjak Almir Sulejmanović
V odzivu na klubsko sporočilo je potrdil nesoglasja s Pušnikom, "ker imava različne poglede na nogomet, predvsem pa na športne in človeške vrednote". Dodal je, da po izredni seji, na kateri naj bi bila po navedbah iz kluba besedno obračunavala, res nista govorila, saj da Pušnika "ni bilo v klubu videti tri tedne". Zanika, da je njun spor vnesel negotovost v moštvo in Rudarju celo povzročil poslovno škodo. "Sem ekipni človek, nisem pa marioneta," je sklenil Almir Sulejmanović.
image
Andrej Petelinšek Marijan Pušnik

Marijan Pušnik, bivši športni direktor, pred tem trener, ki je za pomočnika imel Sulejmanovića, ni bil pri volji za razjasnitev, kaj so počeli v Velenju. "Niti približno," je po telefonu odvrnil na vprašanje, ali je zdaj, ko naj bi se zadeve vsaj deloma ohladile, kaj dodati. "Jaz se ne takšnih ne nobenih drugih igric ne grem," je pristavil in zaželel ... lep vikend. Kakšen pa bo vikend Rudarja? V petem krogu danes v Velenje pride trenutno drugouvrščena Olimpija. Novi trener Jani Žilnik, sredi devetdesetih kapetan Rudarja, jo jemlje za velik izziv: "Zelo jo spoštujemo, dodaten motiv nam je bila za trening čez cel teden. Imamo kar nekaj mladih nogometašev, željnih dokazovanja, in Olimpija bo zanje velika priložnost. Čakali bomo njen kiks, če misli še naprej igrati tako dobro, bo res težko. Če pa bo vsaj malo slabša, kot je bila, bomo to nekako izkoristili."

"Jaz se ne takšnih ne nobenih drugih igric ne grem"

To bi bila pomoč Mariboru, se strinja Žilnik, se zasmeje, da je prvoligaška lestvica ta hip res videti nenavadno. Maribor je po štirih krogih na predzadnjem mestu z le tremi točkami, Rudar jih ima enako in je sedmi, zmaji pod vrhom jima bežijo za sedem točk. "Hja, prvenstvo moramo narediti bolj zanimivo," se je v dvoboj Maribora in Olimpije vmešal Žilnik, "resda imamo svoje težave, svoje cilje, a poskušali bomo. V prvo enajsterico se po tekmi z Aluminijem vračata Škoflek in Kašnik, še boljši bomo, kot smo bili v Kidričevem." Tam je dobro začel kot trener, remi z moštvom, ki je od včeraj na vrhu lestvice, ni od muh. "Dobro smo mu parirali, glede na vse pretrese v klubu sem bil zadovoljen."

image
Andrej Petelinšek Jani Žilnik bo tudi proti zmajem močno računal z Milanom Tučićem.
 

In kako je delati med velenjskimi mlinskimi kamni, ki v ozadju zagotovo še trejo stare spore? "Nisem prava oseba za to," se je včeraj sprva branil debate o Sulejmanoviću, o Pušniku, o vsem, kar se je pri knapih zakulisnega zgodilo v zadnjih dveh tednih. A če je že "noter padel", povsem brez besed ni mogel ostati: "Med sabo so imeli, kar so imeli, žrtve so padle, toda Almir in Marijan sta za Rudar naredila veliko. Klub je pač ocenil, da mora reagirati tako, a po vsem, kar se je zgodilo, moram dodati, da sem pričakoval precej težji začetek. Pa moram pohvaliti moštvo, že prejšnji in tudi ta teden smo delali zelo dobro, naporno, naj se to pokaže na tekmi."

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku