Hrvaška policija poziva vse Slovence, ki imajo nepremičnine v tem istrskem kraju, naj se javijo

A.L., 14.1.2020
Profimedia

Kot je zapisano na spletni strani istrske policijske uprave, so kriminalisti v preiskavi potrdili sum, da sta 66-letnik in 22-letnik storila štiri kazniva dejanja izsiljevanja in po dve kaznivi dejanji ponarejanja in prevare.

Policijska uprava Istarska (Pula) poziva vse, ki so jim na Hrvaškem ponudili pomoč pri legalizaciji objektov na področju Kavrana ali so od njih poskušali pridobiti denar za to, da podatke čim prej sporočijo hrvaški policiji, ki zadevo intenzivno preiskuje. Več podatkov najdete na tej spletni strani

Kot je zapisano na spletni strani Policijske uprave Istarska, so kriminalisti v preiskavi potrdili sum, da sta 66-letnik in 22-letnik storila štiri kazniva dejanja izsiljevanja in po dve kaznivi dejanji ponarejanja in prevare. Osumljena je tudi 46-letnica, ki naj bi pomagala pri izsiljevanju.

Osumljenca sta obtožena, da sta se vsaj dvema državljanoma Slovenije predstavljala kot uradni osebi, ki bi jima lahko pomagala pri legalizaciji objektov na področju Kavrana. Policija poroča, da obstaja sum, da so storilci na podoben način oškodovali še več hrvaških in slovenskih državljanov, zato vse, ki imajo kakšne informacije ali pa so bili oškodovani, poziva, da se javijo na policijsko postajo Pulj.

Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku